Bagværk, Muffins og cupcakes

Den-du-ved-nok muffins

Lidt lynhurtigt og lækkert….?
Måske en omgang bløde og svampede den-du-ved-nok muffins med smovset midte og top ku være sagen… 😍
De tar ikk meget mere end 30 min fra start til slut disse her og de smager jo bar dejligt… 🤗
Klassisk blød og smagfuld chokoladekage med kokos/choko/kaffe glasur – uuhm… 😊
Jeg har lavet enkelte justeringer i opskriften og har fået et resultat, jeg syns er virkelig lækkert og perfekt til de her små hapsere, men du kan selvfølgelig også vælge at bage kagen i et lille fad 😊 Uanset hvad er det en skøn-herlig klassiker, der bar altid er et hit 👌🏻

Detaljer

Antal

9 stk

Forberedelse

10 min

Ovntid

18 min
200 grader, alm ovn

Ingredienser

  • Dej
  • 75 g sukker

  • 25 g brun farin

  • 1 æg

  • 1 tsk vanillesukker

  • 110 g hvedemel

  • 1 spsk usødet kakao

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 dl kærnemælk

  • 75g smør, flydende eller smeltet

  • Topping
  • 100 g flormelis

  • 3/4 spsk usødet kakao

  • 1/2 tsk vanillesukker

  • 50 g smør

  • 50 g kokosmel

  • 2 spsk kold kaffe

Sådan gør du

  • Dej
  • Pisk æg, sukker og farin luftigt.
    Put øvrige ingredienser i skålen og vend det hele sammen med dejskraber til en jævn dej uden klumper.
  • Fordel dejen i muffinsforme. Fyld kun knap 2/3 dele op – dejen hæver og der skal være plads til topping. 😊
  • Bag ca. 18 min i en 200 grader forvarmet ovn.
    Tag kagerne ud og lad dem køle mens du laver topping.
  • Topping
  • Put alle ingredienser i en lille gryde og smelt sammen under omrøring ved lav varme.
  • Skær et lille hul i hver muffin og fyld topping i hullet, fordel også topping ovenpå muffinen så er de klar! 😊
    De kan serveres med det samme, men har godt af li at stå lidt, så toppingen sætter sig. Også gode dagen efter! 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*