Super lækker alt-i-et fad-ret med kartofler, laks, spinat og en cremet sovs af mælk, flødeost og krydderier – det simpelt, det nemt og det smager forrygende! 😍
Laks, spinat og fløde(ost) ER bare et kongemix og kartoflerne sørger for fylde og mæthed.
Den laves ved at skære kartofler og laks i skiver, hvorefter de lægges i lag med spinat og sovs – som en form for lasagne og en virkelig skøn en af slagsen! 🤗
Den tar ikk mere end 10 min at trylle i fadet og så klarer ovnen resten 👌🏻
Detaljer
4 pers
10 min
40 min<br>200 grader, alm ovn
Ingredienser
300 g ferske laksestykker (uden skind)
150 g flødeost naturel
5 dl mælk
salt og peber
1 spsk majsstivelse + 1/2 dl koldt vand
350 g kartofler
50 g frisk spinat
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
- Put mælk og flødeost i en gryde og bring i kog. Rør majsstivelsen ud i koldt vand og tilføj til gryden, rør til sovsen tykner let. Smag til med salt og peber.
- Skræl og skær kartoflerne i helt tynde skiver.
- Skær laksen i skiver.
- Skyl og afdryp spinaten.
- I et smurt ovnfast fad (ca. 25x25cm) lægger du nu lag af først kartofler, så laks, så spinat og så sovs – gentag til alle dele er brugt op – sørg for at slutte med et lag sovs. Drys lidt revet ost på toppen og tilbered 40 min i ovn.
- Servér med en god salat 😊