Aftensmad, Mad i ovnen, Retter med fisk

Lakselasagne med kartofler, spinat og flødesovs

Super lækker alt-i-et fad-ret med kartofler, laks, spinat og en cremet sovs af mælk, flødeost og krydderier – det simpelt, det nemt og det smager forrygende! 😍

Laks, spinat og fløde(ost) ER bare et kongemix og kartoflerne sørger for fylde og mæthed.

Den laves ved at skære kartofler og laks i skiver, hvorefter de lægges i lag med spinat og sovs – som en form for lasagne og en virkelig skøn en af slagsen! 🤗

Den tar ikk mere end 10 min at trylle i fadet og så klarer ovnen resten 👌🏻

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

10 min

Ovntid

40 min
200 grader, alm ovn

Ingredienser

  • 300 g ferske laksestykker (uden skind)

  • 150 g flødeost naturel

  • 5 dl mælk

  • salt og peber

  • 1 spsk majsstivelse + 1/2 dl koldt vand

  • 350 g kartofler

  • 50 g frisk spinat

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  • Put mælk og flødeost i en gryde og bring i kog. Rør majsstivelsen ud i koldt vand og tilføj til gryden, rør til sovsen tykner let. Smag til med salt og peber.
  • Skræl og skær kartoflerne i helt tynde skiver.
  • Skær laksen i skiver.
  • Skyl og afdryp spinaten.
  • I et smurt ovnfast fad (ca. 25x25cm) lægger du nu lag af først kartofler, så laks, så spinat og så sovs – gentag til alle dele er brugt op – sørg for at slutte med et lag sovs. Drys lidt revet ost på toppen og tilbered 40 min i ovn.
  • Servér med en god salat 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*