Bagværk, Dessert, Kager

Smovset chokoladekage med fløjlsblød chokoladeganache

Her får I den; aldeles smovset, intens super nem og top lækker chokoladekage med konfektagtig fudgy bund og fløjsblød chokoladeganache… 😍
Ren chokoladeforkælelse og perfekt makker til en rigtig god kop kaffe… 👌🏻

Den ligger tungt i maven denne, præcis som en vaskeægte chokoladebombe skal og den smager faaantastisk! 😊


Kagen tar ikk mange øjeblikke at røre sammen og vil glæde store og små 👌

Gider du ikk ganachen, smager den også dejligt med en iskold klat flødeskum til 👏🏻

Detaljer

Antal

6 pers

Tilberedning

15 min

Bagetid

20 min
175 grader, alm ovn

Ingredienser

  • Kage
  • 100 g smør

  • 2 1/2 dl sukker

  • 2 æg

  • 1 1/2 dl hvedemel

  • 1 tsk vanillesukker

  • 2 spsk bage kakao

  • 50 g mørk chokolade, grofthakket

  • Chokoladeganache
  • 50 g blødt smør

  • 50 g flødeost naturel

  • 150 g flormelis

  • 1/2 tsk vanillesukker

  • 1 spsk bage kakao

  • 1/2 dl fløde

  • 50 g mørk chokolade, grofthakket

Sådan gør du

  • Kage
  • Tænd ovnen på 175 grader, alm ovn.
  • Smelt smørret i gryde eller mikroovn, lad køle lidt.
  • Pisk sukker og æg luftigt.
  • Rør hvedemel, vanillesukker, kakao og chokolade i æggemassen.
  • Tilføj den smeltede smør og rør til dejen er jævn.
  • Hæld dejen i en smurt springform af Ø22 cm ca.
  • Bag 20 min i den forvarmede ovn – den må gerne være lidt blød på midten. Lad køle
  • Ganache
  • Brug en håndmixer til at piske smør, flødeost, flormelis, vanillesukker og kakao godt sammen til en jævn creme.
  • Opvarm fløde og chokolade i en lille gryde, til chokoladen er smeltet. Vend smør/chokoladeblandingen i cremen.
  • Sæt på køl 5-10 min og smør derefter ganachen på den afkølede kage. Drys med lidt revet chokolade – server 😍

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*