Her får I den; aldeles smovset, intens super nem og top lækker chokoladekage med konfektagtig fudgy bund og fløjsblød chokoladeganache… 😍
Ren chokoladeforkælelse og perfekt makker til en rigtig god kop kaffe… 👌🏻
Den ligger tungt i maven denne, præcis som en vaskeægte chokoladebombe skal og den smager faaantastisk! 😊
Kagen tar ikk mange øjeblikke at røre sammen og vil glæde store og små 👌
Gider du ikk ganachen, smager den også dejligt med en iskold klat flødeskum til 👏🏻
Detaljer
6 pers
15 min
20 min<br>175 grader, alm ovn
Ingredienser
- Kage
100 g smør
2 1/2 dl sukker
2 æg
1 1/2 dl hvedemel
1 tsk vanillesukker
2 spsk bage kakao
50 g mørk chokolade, grofthakket
- Chokoladeganache
50 g blødt smør
50 g flødeost naturel
150 g flormelis
1/2 tsk vanillesukker
1 spsk bage kakao
1/2 dl fløde
50 g mørk chokolade, grofthakket
Sådan gør du
- Kage
- Tænd ovnen på 175 grader, alm ovn.
- Smelt smørret i gryde eller mikroovn, lad køle lidt.
- Pisk sukker og æg luftigt.
- Rør hvedemel, vanillesukker, kakao og chokolade i æggemassen.
- Tilføj den smeltede smør og rør til dejen er jævn.
- Hæld dejen i en smurt springform af Ø22 cm ca.
- Bag 20 min i den forvarmede ovn – den må gerne være lidt blød på midten. Lad køle
- Ganache
- Brug en håndmixer til at piske smør, flødeost, flormelis, vanillesukker og kakao godt sammen til en jævn creme.
- Opvarm fløde og chokolade i en lille gryde, til chokoladen er smeltet. Vend smør/chokoladeblandingen i cremen.
- Sæt på køl 5-10 min og smør derefter ganachen på den afkølede kage. Drys med lidt revet chokolade – server 😍