Aftensmad, Frokost og madpakkeinspiration, Mad i ovnen

Broccolitærte med hytteost og bacon

Nem, lækker og smagfuld tærte med broccoli, hytteost og bacon… 😍 Skøn som nem aftensmad – evt til en god salat eller som et hyggeligt indslag i madpakken 👌🏻
Tærtebunden er utrolig nem, lavet på bare 5 ingredienser og fyldet, ja det er lige så nemt.. 🤗
Broccoli, som er hovedingrediens i fyldet er mild i smagen, men har et højt fiberindhold, der giver tekstur til til broccolitærten. Æg og hytteost har højt proteinindhold og bacon tilføjer lige et salt, sprødt twist 👌🏻Sammenlagt får du en tærte med masser af smag, som mætter godt 😊

Detaljer

Antal

6 pers

Forberedelse

10 min

Bagetid

5 min + 30 min
200 grader, alm ovn

Ingredienser

  • Tærtebund
  • 150 g hvedemel

  • 30 g rugmel

  • 1/2 tsk. salt

  • 100 g blødt smør

  • 3 spsk. vand

  • Tærtefyld
  • 200 g broccoli

  • 200 g hytteost

  • 3 æg

  • 1 tsk. salt

  • 1/2 dl mælk

  • 1 håndfuld revet ost

  • 50 g bacon i skiver

Sådan gør du

  • Tærtebund
  • Rør de 2 slags mel sammen med salt og smør – jeg bruger en håndmixer. Rør til du får “smulder-dej”, der minder om små brødkrummer.
  • Tilføj vand og rør rundt. 
  • Hæld dejen ud på bordet og saml den med hænderne ved at ælte til du får en fast, smidig dej. 
  • Rul ud til cirkel og put i et smurt tærtefad af Ø22 cm ca. Prik bunden med en gaffel og forbag 5-7 min ved 200 grader, alm ovn.
  • Tærtefyld
  • Imens sprødsteges baconen.
  • Broccoli deles i små buketter og røres sammen med hytteost, æg, salt og mælk.
  • Fordel ægge/broccoliblandingen i den forbagte tærtebund og top med revet ost og det stegte bacon. Bag derefter tærten 30 min i ovnen, til fyldet er fast og gyldent – servér 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*