Dagens grønne indslag; en skøn og simpel basis salat med spidskål, broccoli, slikærter og avocado – lige twistet lidt op med let syrlige tranebær og knasende græskarkerner 😊 Det hele er vendt i en hurtig sur/sød vinaigrette.
En salat, der er klar på under 10 minutter og som kan bruges til det meste.. 👌🏻
Mængden kan jo varieres, så der kan tilsættes mere eller mindre af spidskål og broccoli. Du kan også tilsætte små tomater i både eller andet grønt, tilføje lidt feta og evt udskifte græskarkerner med pinjekerner eller solsikkekerner. En god og nem salat med mange muligheder 😊
Detaljer
4 pers
10 min
Ingredienser
1 lille spidskål
1/2 broccolihoved
2 modne avocadoer
100 g slikærter
1 dl tørrede tranebær
1 håndfuld græskarkerner
- Dressing
3 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 tsk dijon
1 tsk sukker el. honning
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rør dressingen sammen.
- Snit kålen helt fint og vend sammen med dressingen, så det lige trækker, mens du laver resten.
- Del broccolien i små buketter, hæld kogende vand over og lad det trække et minuts tid.
- Skær avocado i tern og slikærter i mindre stykker.
- Dræn broccoli for vand, skyl over med koldt vand og vend det i skålen med kål. Vend også slikærter og avocado i.
- Anret i skål og top med tranebær og kerner, servér.
