Bagværk, Brød og boller

Gulerodsboller med solsikkekerner

Nybagte boller på hygge menuen…?
Så kan jeg anbefale de her gulerodsboller, der smager absolut vidunderskønt 😍
De er bløde og luftige med let sødme fra gulerødderne – fantastiske til en skive ost eller bare som de er… 😊
Jeg har brugt lidt rugmel i dem og kerner også, så de lige bliver en anelse til den grove side – men stadig bløde og lækre 😊
Mine unger elsker de her boller, som også er gode i eftermiddagsmadpakken 👌🏻 Gulerødderne sørger for de holder sig fint bløde og friske et par dage.
De er nemme at lave, dejen røres på få minutter og kan klares helt uden klistrede dejfingre 🤗

Detaljer

Antal

Ca. 9 stk

Tilberedning

5 min

Hævetid

1 time

Bagetid

20 min
200 grader, alm ovn

Ingredienser

  • 3 dl lunken vand

  • 25 g gær

  • 1 æg

  • 1 spsk sukker

  • 1/2 tsk salt

  • 150 g gulerod, groftrevet

  • 75 g solsikkekerner

  • 100 g rugmel

  • 375 g hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet. Pisk æg, sukker og salt i skålen. Tilføj gulerødder, kerner og mel – rør godt sammen med en stor ske. Dejen skal være fast nok til at kunne stå selv, når man stiller en bolle med en ske, men stadig let fugtig. 
  • Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
  • Brug en ske til at forme og placere boller på en bageplade med bagepapir. Sæt evt bollerne lidt tæt, hvis du vil ha bløde kanter på dem.
  • Bag ca. 20 min til er fine og gyldne – servér 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*