Aftensmad, Simremad og gryderetter

Bygotto med svampe, spinat og sprød skinke

Her får I en rigtig smovselækker ret, som er perfekt til de kølige forårsdage, våde efterårsdage eller kolde vinterdage – ja faktisk bare hele året; risotto med svampe, spinat og sprød skinke 😍 Risottoen er lavet på perlebyg – også kaldet en bygotto og den er dermed lidt grovere og sundere end traditionel risotto, men har helt den samme, cremede fylde som vi kender fra risotto lavet på risottoris.
Svampe og parmesan tilføjer masser af smag og lækkerhed i denne her ret, og den afrundes helt perfekt af sprød, salt skinke og lige et drys persille på toppen🤗

Bygotto er ikk svært at lave, men kræver lidt tid til indkogning, så du får den helt rette konsistens. Men selve fremgangsmåden er simpel, ingredienslisten er overskuelig og det smager faaantastisk! 😍

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

35 min

Ingredienser

  • 1 rødløg, finthakket

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 1 spsk. olivenolie

  • 4 dl perlebyg (ca. 300g)

  • 2 dl. hvidvin (kan erstattes af grøntsagsbouillon)

  • 10 dl grøntsagsbouillon

  • 50 g parmesanost, revet

  • 100 g frisk spinat

  • salt og peber

  • Desuden
  • 100 g parmaskinke, sprødsteges på en pande

  • 1 håndfuld frisk, hakket persille

Sådan gør du

  • Opvarm en pande med olien og svits løg og hvidløg til de er bløde. Tilføj champignoner og steg med til de er brunet. 
  • Hæld perlebyggen i panden og steg 2 min.
  • Tilføj nu hvidvin og lad det hele simre, til vinen er kogt ind.
  • Spæd vand til lidt ad gangen (jeg tar 2 dl af gangen) og lad det koge ind, inden du tilføjer lidt mere. Fortsæt til perlebyggen er mør, men med bid (ca. 30 min ved middel varme).
  • Når du synes bygottoen har den rette konsistens, vender du først parmesan og så spinat i. Lad simre til spinaten er faldet sammen og smag til med lidt salt/peber.
  • Server med sprød, stegt skinke og persille på toppen 😊👌🏻

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*