Grød, Morgenmad, Sunde retter

Speltgrød med skyr, bærkompot og lakrids

Super sund spelt-morgengrød med den mest fantastiske topping; iskold skyr, lun bærkompot, hvid chokolade, knasende mandler og lakridsgranulat – mums for en vild kombi! 😍


Grøden er lavet på spelt, som giver masser af bid og som er rig på både kostfibre og proteiner – jeg lover dig, den her omgang holder maven glad og mæt længe 😍🙌🏻 Og toppingen er jo bar amazing og klæder hinanden så godt!


Speltkernerne koges ind med vand, speltflager (eller havregryn) og lidt vanille – fuldstændig ligesom almindelig havregrød – bar baseret på fuldkorn 🤗 Og så er det ellers bar at gå amok med toppingen bagefter 👌🏻

Detaljer

Antal

1 pers

Tilberedning

10 min

Ingredienser

  • Grød
  • 1 dl kogte speltkerner

  • 1 dl speltflager (kan erstattes af rugflager el. havregryn)

  • 2 1/2 dl vand

  • 1 tsk vanillesukker

  • 1 nip salt

  • Bærkompot
  • 1 dl frosne bær (brug hvad du har)

  • 1 spsk vand

  • 1/2 spsk flydende honning

  • Øvrig topping
  • 1/2 dl skyr

  • 1 håndfuld hakkede mandler

  • 1 tsk lakridsgranulat (el. lakridspulver)

  • 15 g hakket hvid chokolade

Sådan gør du

  • Grød
  • Put alle ingredienser til grøden i en gryde og bring dem i kog. Lad simre 5-6 minutter til grøden har den ønskede konsistens.
  • Bærkompot
  • Imens grøden simrer, koges bær op med vand og honning – lad simre til de er møre og mos dem let med en gaffel.
  • Put grøden i en skål og top med bærkompot, skyr, mandler, chokolade og lakrids – servér 😍

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*