Super sund spelt-morgengrød med den mest fantastiske topping; iskold skyr, lun bærkompot, hvid chokolade, knasende mandler og lakridsgranulat – mums for en vild kombi! 😍
Grøden er lavet på spelt, som giver masser af bid og som er rig på både kostfibre og proteiner – jeg lover dig, den her omgang holder maven glad og mæt længe 😍🙌🏻 Og toppingen er jo bar amazing og klæder hinanden så godt!
Speltkernerne koges ind med vand, speltflager (eller havregryn) og lidt vanille – fuldstændig ligesom almindelig havregrød – bar baseret på fuldkorn 🤗 Og så er det ellers bar at gå amok med toppingen bagefter 👌🏻
Detaljer
1 pers
10 min
Ingredienser
- Grød
1 dl kogte speltkerner
1 dl speltflager (kan erstattes af rugflager el. havregryn)
2 1/2 dl vand
1 tsk vanillesukker
1 nip salt
- Bærkompot
1 dl frosne bær (brug hvad du har)
1 spsk vand
1/2 spsk flydende honning
- Øvrig topping
1/2 dl skyr
1 håndfuld hakkede mandler
1 tsk lakridsgranulat (el. lakridspulver)
15 g hakket hvid chokolade
Sådan gør du
- Grød
- Put alle ingredienser til grøden i en gryde og bring dem i kog. Lad simre 5-6 minutter til grøden har den ønskede konsistens.
- Bærkompot
- Imens grøden simrer, koges bær op med vand og honning – lad simre til de er møre og mos dem let med en gaffel.
- Put grøden i en skål og top med bærkompot, skyr, mandler, chokolade og lakrids – servér 😍