Et skønt bud på en lækker aftenmenu kunne være en omgang moussaka; lækker kødsovs smækfyldt med grøntsager i lag med kartofler og toppet med cremet ægge/ostesovs… 😍
Jeg har brugt plantefars i den her udgave og stopfyldt kødsovsen med grøntsager – men er man ikke til den vegetarisk version, kan man bar bruge hakket oksekød 😊
I stedet for klassisk mornaysovs til toppen, har jeg lavet en lynhurtig sovs bare af æg, mælk og lidt parmesan – den er både hurtigere og lettere på kulhydrater og fedt – men igen, sværger du til den mere klassiske version laver (eller køber) du bar en mornaysovs og topper med… 😊
Vil du gerne slippe for kartoflerne, kan du erstatte dem at auberginer.
Af grøntsager til kødsovsen bruger du, hvad du har og så er det ellers bar at smage til med masser af krydderier og et skvæt rødvin… 🤗👌🏻

Detaljer
4 pers
15 min
45 min<br>200 grader, alm ovn<br>
Ingredienser
- Vegetarisk kødsovs
2 løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
smør til stegning
400 g plantefars
2 dåser hakkede tomater
2 spsk soltørrede tomater, finthakket
1/2 squash, groftrevet
2 dl majs
2 dl ærter
1 lille dåse tomatpuré (70g)
1 spsk oregano, tørret
2 tsk timian, tørret
1/2 spsk paprika
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk kanel
1/2 tsk stødt chili
1/2 – 1 dl rødvin (kan udelades)
salt og peber
- Derudover
300 g kartoffel, skrællede og skåret i tynde skiver
1 spsk smør, til det ovnfaste fad
- Sovs
6 æg
1 1/2 dl mælk
1 dl revet parmesan
1 spsk maizena mel
salt og peber
Sådan gør du
- Vegetarisk kødsovs
- Svits løg og hvidløg gyldne og bløde i lidt smør i en stor gryde. Tilsæt farsen og lad det brune.
- Tilsæt alle grøntsager og øvrige ingredienser og lad “kød”sovsen simre 10 minutters tid.
- Imens skrælles kartoflerne og skære dem i helt tynde skiver.
- Smag sovsen til og læg den i lag med kartofler i et smurt ovnfast fad – start og slut med et lag kødsovs.
- Sovs
- Pisk æg sammen med mælk, parmesan, maizena og krydderier og hæld blandingen i fadet.
- Tilbered 45 min i en 200 grader forvarmet ovn (alm ovn)
Server med et drys persille 😊