Uuuhm, store, bløde og luftige theboller – det er altså bar lækkert ind imellem! De her er både nemme og virkelig skønne; perfekte til eftermiddagshyggen, udflugten eller måske i madpakken med en god skive ost.
Bollerne er bløde, lette og let søde med et strejf af kardemomme. Helt oplagt til en kop the eller kakao… 😍
De holder sig fint bløde et par dage og kan også sagtens fryses og tages op efter behov 👌🏻
Detaljer
10 stk
5 min
1 1/2 time + 1/2 time
20 min<br>200 grader, alm ovn
Ingredienser
100 g smør
2 dl mælk
30 g gær
2 æg
2 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
450 g hvedemel
mælk til pensling
Sådan gør du
- Smelt smørret i en lille gryde og hæld det derefter i en skål. Hæld mælken i skålen og pisk gæret ud i den lune blanding.
- Rør æg, sukker, vanillesukker, kardemomme i skålen.
- Tilføj mel og salt, rør godt sammen og ælt så dejen færdig på et meldrysset bord – den skal være blød, smidig og ikke klistre for meget. Sæt dejen til hævning 1 1/2 time.
- Form boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad efterhæve 1/2 time.
- Pensl bollerne med mælk og bag dem 18-20 min i en 200 grader forvarmet ovn (alm ovn) – til de er fine og gyldne 😊