Bagværk, Brød og boller, Familiefavoritter

Bløde, luftige og lette theboller


Uuuhm, store, bløde og luftige theboller – det er altså bar lækkert ind imellem! De her er både nemme og virkelig skønne; perfekte til eftermiddagshyggen, udflugten eller måske i madpakken med en god skive ost.
Bollerne er bløde, lette og let søde med et strejf af kardemomme. Helt oplagt til en kop the eller kakao… 😍
De holder sig fint bløde et par dage og kan også sagtens fryses og tages op efter behov 👌🏻

Detaljer

Antal

10 stk

Forberedelse

5 min

Hævetid

1 1/2 time + 1/2 time

Ovntid

20 min<br>200 grader, alm ovn

Ingredienser

  • 100 g smør

  • 2 dl mælk

  • 30 g gær

  • 2 æg

  • 2 spsk sukker

  • 1 tsk vanillesukker

  • 1/2 tsk kardemomme

  • 1/2 tsk salt

  • 450 g hvedemel

  • mælk til pensling

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en lille gryde og hæld det derefter i en skål. Hæld mælken i skålen og pisk gæret ud i den lune blanding. 
  • Rør æg, sukker, vanillesukker, kardemomme i skålen.
  • Tilføj mel og salt, rør godt sammen og ælt så dejen færdig på et meldrysset bord – den skal være blød, smidig og ikke klistre for meget. Sæt dejen til hævning 1 1/2 time.
  • Form boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad efterhæve 1/2 time.
  • Pensl bollerne med mælk og bag dem 18-20 min i en 200 grader forvarmet ovn (alm ovn) – til de er fine og gyldne 😊

Tags

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*