Dagens frokost blev til en herlig buddhabowl med smæk på farver og smag 👌🏻
I skålen er blandt andet bagte tomater og ristede, krydrede kikærter. Nedenunder er, lidt af hvad jeg havde på lager af grønt bl.a. salat, blomkål, peberfrugt, avocado og lidt hindbær 😍
Det smarte ved de her bowls er, at du bruger hvad du har – men vigtigst at nævne lige i denne er de bagte tomater og ristede kikærter, der tilføjer masser af smag og struktur, så det ikk kun er rå grøntsager i skålen 😊
I denne udgave skal de bruges både kogte kikærter og speltkerner; begge noget du sagtens kan koge i forvejen og have stående på køl, hurtigt klar til brug. Men du kan faktisk også købe kikærter og speltkerner på dåse og der er de allerede kogt for dig. Det er nemt og hurtigt – gør som du foretrækker 😊
Jeg serverede humus og falafler til denne omgang og toppede med lidt knasende kerner og frø 👌🏻
Tilsammen blev det et lækkert mix af sprødt, blødt, sødt, salt, cremet og knasende 😍
Detaljer
1 pers
10 min
20 min<br>200 grader, alm ovn
Ingredienser
- Bagte tomater
6-8 cherrytomater
1 spsk olivenolie
friskkværnet salt og peber
- Ristede kikærter
1 dl kogte kikærter
1 tsk olivenolie
1 tsk paprika
1/2 tsk stødt chili
friskkværnet salt og peber
- Øvrigt
1/2 dl kogte speltkerner (kan udelades)
1 håndfuld valgfri salat
1 dl blomkål i tynde skiver
1/2 avocado i tern
1/4 rød peberfrugt i strimler
2-3 falafler
1 håndfuld hindbær
1 spsk valgfri frø og kerner (jeg har brugt sesamfrø og græskarkerner)
1 spsk humus
Sådan gør du
- Bagte tomater
- Skær tomaterne i halve og put dem i et ovnfast fad. Stænk med olivenolie og drys timian og salt/peber over. Tilbered 20 min i ovn ved 200 grader, alm ovn.
- Ristede kikærter
- Opvarm olien på en pande og dræn kikærterne for vand. Put dem på panden sammen med krydderier og steg 4-5 min til de er gyldne.
- Anret nu alle tingene fint i en skål og servér 🤗