Bagværk, Brød og boller, Glutenfrit, Sunde retter

Sunde, glutenfri broccoliboller

Jeg arbejder lidt i glutenfri opskrifter for tiden, og det er altså hverken fordi jeg skal være hellig eller er allergisk – faktisk er jeg vældig glad for både gluten og pasta – og spiser det stadig 😄 Men engang imellem har jeg lyst til et sundere alternativ, som samtidigt giver lidt mindre oppustet mave 😄


Jeg har tænkt det ville være besværligt og ikke så lækkert med glutenfrit, men med et par basisting på lager kommer du langt og der findes så mange spændende opskrifter!


I dag har jeg forsøgt mig med glutenfri broccoliboller. Har plukket inspiration rundt omkring og kom op med noget, jeg syns blev ret godt 😊


De her boller er både bløde og smagfulde og smager særdeles skønt med smør og ost på og vil bestemt være lækre med andet pålæg også – faktisk tænker jeg de er glimrende som sandwichboller 👌🏻

Man kan nok ikk rigtigt sammenligne dem med almindelige hvedeboller, men det os okay, for de er gode lige som de er – og er til gengæld så sunde, at du kan spise dem med god samvittighed og en ekstra tyk skive ost 😄

Detaljer

Antal

6 stk

Forberedelse

10 min

Ovntid

20 min

Ingredienser

  • 1 lille broccolihoved incl stok

  • 2 æg

  • 1 tsk bagepulver

  • 2 spsk Husk (den gule)

  • 4 spsk kokosfibermel (el. alm kokosmel)

  • 1 tsk salt

  • 1 dl solsikkekerner

  • 2 spsk sesamfrø til topping

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  • Kør brocollien til “ris” i en minihakker eller foodprocessor. Alternativt kan det rives på rivejern. Put det en skål sammen med øvrige ingredienser og rør alt godt sammen.
    Lad “dejen” trække 15 min. Dejen blir ikk som en gærdej – den er mere smuldret og fugtig, men når den har trukket, kan du forme faste boller med hænderne.
  • Form 6 boller og put på bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys med sesamfrø. Bag ca. 20 min til de er fine og gyldne 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*