Den her banankage har alt en banankage skal have; sød og svampet og med lækker banansmag i skøn forening med knasende nødder og mørk chokolade 😍
Og det til trods for at den faktisk er både gluten – og næsten sukkerfri. Kagen får en naturlig sødme fra modne bananer og som bindemiddel har jeg brugt mandelmel… derudover er almindelig smør/olie erstattet af det sundere kokosolie.
Jeg har i den her udgave hakket lidt mørk chokolade og puttet i dejen og på toppen, men vil man være helt fri for tilsat sukker, kan man udelade chokoladen og evt putte lidt hakkede dadler i dejen i stedet.
Men jeg syns nu den her udgave er skøn – og stadig væsentligt sundere end mine sædvanlige banankager, så den kan nydes med god samvittighed 🤗👌🏻
Hvis du hellere vil bruge almindelig mel, kan du erstatte mandelmelen af en grov meltype – så den stadig et sundere alternativ 😊 Og valnødder kan selvfølgelig erstattes af hasselnødder eller andre nødder, hvis man synes 😊
Kagen er super nem at lave og klar på en halv times tid – du kan lige nå det til aftenkaffen 😉

Detaljer
6 pers
10 min
20 min<br>200 grader, alm ovn
Ingredienser
2 modne bananer
2 æg
1 stor spsk kokosolie
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
100 g mandler – blendes til mandelmel
50 g mørk chokolade, grofthakket
1 dl valnødder, grofthakkede
- Topping
40 g mørk chokolade
1 dl kokoschips
1/2 dl hakkede valnødder
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
- Mos bananen i en skål og pisk dem godt sammen med kokosolie og æg.
- Rør salt og bagepulver i.
- Vend den hakkede chokolade og de hakkede valnødder i dejen.
- Blend mandlerne til mel og vend også det i dejen.
- Fordel dejen i en springform med bagepapir (Ø ca 20 cm) og bag 18-20 min i oven – til den er fin og gylden.
- Hak de 40 g chokolade fint og fordel på den varme kage – efter et par minutter kan det smøres ud. Pynt med hakkede valnødder og evt kokoschips 😊