Bagværk, Glutenfrit, Kager

Sund banankage (glutenfri)

Den her banankage har alt en banankage skal have; sød og svampet og med lækker banansmag i skøn forening med knasende nødder og mørk chokolade 😍
Og det til trods for at den faktisk er både gluten – og næsten sukkerfri. Kagen får en naturlig sødme fra modne bananer og som bindemiddel har jeg brugt mandelmel… derudover er almindelig smør/olie erstattet af det sundere kokosolie.
Jeg har i den her udgave hakket lidt mørk chokolade og puttet i dejen og på toppen, men vil man være helt fri for tilsat sukker, kan man udelade chokoladen og evt putte lidt hakkede dadler i dejen i stedet.
Men jeg syns nu den her udgave er skøn – og stadig væsentligt sundere end mine sædvanlige banankager, så den kan nydes med god samvittighed 🤗👌🏻

Hvis du hellere vil bruge almindelig mel, kan du erstatte mandelmelen af en grov meltype – så den stadig et sundere alternativ 😊 Og valnødder kan selvfølgelig erstattes af hasselnødder eller andre nødder, hvis man synes 😊

Kagen er super nem at lave og klar på en halv times tid – du kan lige nå det til aftenkaffen 😉

Detaljer

Antal

6 pers

Forberedelse

10 min

Ovntid

20 min<br>200 grader, alm ovn

Ingredienser

  • 2 modne bananer

  • 2 æg

  • 1 stor spsk kokosolie

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 knivspids salt

  • 100 g mandler – blendes til mandelmel

  • 50 g mørk chokolade, grofthakket

  • 1 dl valnødder, grofthakkede

  • Topping
  • 40 g mørk chokolade

  • 1 dl kokoschips

  • 1/2 dl hakkede valnødder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  • Mos bananen i en skål og pisk dem godt sammen med kokosolie og æg.
  • Rør salt og bagepulver i.
  • Vend den hakkede chokolade og de hakkede valnødder i dejen.
  • Blend mandlerne til mel og vend også det i dejen.
  • Fordel dejen i en springform med bagepapir (Ø ca 20 cm) og bag 18-20 min i oven – til den er fin og gylden.
  • Hak de 40 g chokolade fint og fordel på den varme kage – efter et par minutter kan det smøres ud. Pynt med hakkede valnødder og evt kokoschips 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*