En særdeles skøn-herlig islandsk lagkage med sprød og sød kiksebund, let syrlig marmelade, let og cremet skyrfløde (skyr vendt med flødeskum og vanille) og på toppen er der friske blåbær 😍
Komponenterne i den her kage spiller umådeligt godt sammen i et perfekt mix af sprødt, blødt, sødt og friskt 👌🏻
Det var en kollega, der for noget tid siden præsenterede mig for denne herlige kage og jeg ved egentlig ikke, hvor det islandske kommer fra – men måske er det fordi der skyr i, som stammer derfra. 😊
Uanset hvad, smager den super duper lækkert og så er den helt simpel at lave, kræver ingen bagning og er tryllet sammen på bare 15 min 👏🏻
Kagen kan sagtens spises med det samme, men tager bestemt ikke skade af, lige at sætte sig en halv times tid inden servering. Faktisk kan den godt laves et par timer i forvejen, hvis tiden er knap 😊
Detaljer
4-5 pers
15 min
Ingredienser
100 g bastogne kiks
125 g digestive kiks
50 g smør, smeltes
1 dl solbær el. blåbær marmelade
2 1/2 dl fløde
2 dl skyr (el græsk yoghurt)
1 spsk flormelis
1 tsk vanillesukker
100 g friske blåbær
Sådan gør du
- Blend bastogne og digestive kiksene til krummer og rør dem sammen med smeltet smør. Fordel massen i bunden af en springform (18-20 cm) el. et lille fad og pres det godt ned i bunden, så du får en fast kiksebund.
- Smør 2/3 del af marmeladen ud på bunden.
- Pisk fløde til flødeskum og vend det sammen med skyr, flormelis og vanillesukker. Fordel skyrfløden jævnt i formen.
- Smør det sidste af marmeladen ud ovenpå og top med blåbær og lidt knust bastogne.
- Sæt på køl en halv times tid og servér 😊
