Brød og boller, Fastelavn

Fastelavnsboller med vanillecreme, marmelade og nougatmoussé

Årets sidste fastelavnsboller bliver disse her, der simpelthen er de lækreste, mest smovsede fastelavnsboller ever… 😍
En let og luftig bolle med fyld af vanillecreme, syrlig marmelade, intens nougatmoussé og luftig vanilleskum – muuuums altså 😍 Ej men de er virkelig virkelig gode! Og med et perfekt mix af sødt og lidt mere syrligt og en let dej, der gør, at de ikke er for tunge at spise.

De ser måske lidt omfattende ud, men de er faktisk helt ligetil. Dejen er en hurtig vandbakkelsesdej, den skal såmænd ikke engang hæve og fyldet er nemt at lave også. Faktisk kan de være klar på en times tid fra start til slut 😊

Detaljer

Antal

8 stk

Forberedelse

30 min

Bagetid

30 min<br>180 grader, alm ovn

Ingredienser

  • Nougatmoussé
  • 4 dl fløde

  • 50 g nougat

  • 75 g mørk chokolade

  • Vandbakkelsesdej
  • 1 dl vand

  • 75 g smør

  • 100 g hvedemel

  • 2 æg

  • Øvrigt fyld
  • 1 brev vanillecreme (købes på brev, og piskes op med mælk)

  • 1 1/2 dl syrlig marmelade (jeg brugte solbær)

  • 1 brev vanillemoussé (købes på brev og piskes op med mælk)
    Alternativt piskes 3 dl fløde til skum og vendes sammen med 1 tsk vanillesukker og 1 spsk flormelis)

  • Chokoladeglasur (røres af 2 tsk vand, 1 dl flormelis og 1 tsk kakao)

Sådan gør du

  • Nougatmoussé
  • Opvarm forsigtigt fløden i en lille gryde og hak nougat og chokolade – tilføj begge dele til den varme fløde og rør til alt er smeltet sammen. Sæt på frys, mens du laver resten (ca. 45 min).
  • Vandbakkelser
  • Tænd ovnen på 180 grader, alm ovn.
  • Smelt vand og smør i en gryde. Tilsæt melet og rør godt og hurtigt til en tyk og sammenhængende dej er dannet.
  • Tag gryden af varmen. Vent 2 – 3 minutter og tilsæt så æggene ét ad gangen under kraftig omrøring, til en glat og smidig dej opnås.
    Dejen skal være blød, men fast nok til ikke at glide ud, når den sprøjtes på en bageplade.
  • Put dejen i en frostpose, klip et hul i hjørnet og sprøjt boller ud på bageplade med bagepapir. Bollerne skal være ca på størrelse med et æg.
  • Bag 30 min til bollerne er gyldne. Ser de færdige ud efter 20 min, så skru ovnen ned på 165 grader de sidste 10 min. Afkøl på bagerist.
  • Fyld vandbakkelserne
  • Pisk den afkølede fløde/nougatblanding op til en luftig creme med håndmixer.
  • Skær bollerne over og fyld først vanillecreme på bunden, læg en klar syltetøj ovenpå og sprøjt dernæst nougatmoussé på. Slut af med en klat vanilleskum. Sæt låg på og top med glasur 😍

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*