Uhm, tarteletter med høns i asparges – dét er god ferie – og weekendmad 😍 Comfy, nemt og lækkert…. 🤗
Jeg laver næsten altid mit fyld fra bunden, det syns jeg bliver bedst, men man kan også sagtens købe nogle kyllingefileter og bar skære ud – så går det lidt hurtigere at få tarteletterne på bordet… 😊 Men har man god tid, kan jeg anbefale at købe en hel kylling og koge den – så er der os lidt at lave bouillon på til måske andre supper eller gryderetter 😊
Der er ikk så meget hokus pokus over enne opksrift, bar helt klassiske og virkelige gode tarteletter 😊
Detaljer
4 pers
20 min
45 min
Ingredienser
1 hel kylling (ca. 1100 g)
Vand til kogning
1 løg i grove stykker
2 porrer i grove stykker
3 laurbærblade
1 tsk salt
- Opbagt sovs
50 g smør
1 dl hvedemel
1 dåse aspargessnitter
Kogevand fra kyllingen
1 dl fløde
salt og peber
- Desuden
Tarteletter
Frisk persille til drys
Sådan gør du
- Put kyllingen i en stor gryde sammen med vand, løg, porrer, laurbærblade og salt – lad koge ved svag varme under låg ca. 45 min.
- Tag kylling og grøntsager op af gryden og kør vandet fra gryden gennem en si, så du har en fin klar suppe – gem det til sovsen.
- Skil kødet fra kyllingeskroget og skær i små stykker/strimler.
- Nu til sovsen
- Smelt smør i en gryde og tilsæt så melet under kraftig omrøring.
- Åben et lille hul i aspargesdåsen og hæld vandet derfra ned i gryden – rør rundt i mens.
- Tilføj nu ca. 4 dl suppevand og 1 dl fløde under omrøring. Lad simre et par minutter.
- Vend kyllingekød og asparges i gryden og smag til med salt og peber.
- Lun tarteletter i ovnen og server dem med hønsekødsfyld og persille på toppen 😊
