Aftensmad, Familiefavoritter

Klassiske tarteletter med høns i asparges


Uhm, tarteletter med høns i asparges – dét er god ferie – og weekendmad 😍 Comfy, nemt og lækkert…. 🤗
Jeg laver næsten altid mit fyld fra bunden, det syns jeg bliver bedst, men man kan også sagtens købe nogle kyllingefileter og bar skære ud – så går det lidt hurtigere at få tarteletterne på bordet… 😊 Men har man god tid, kan jeg anbefale at købe en hel kylling og koge den – så er der os lidt at lave bouillon på til måske andre supper eller gryderetter 😊
Der er ikk så meget hokus pokus over enne opksrift, bar helt klassiske og virkelige gode tarteletter 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

20 min

Kogetid

45 min

Ingredienser

  • 1 hel kylling (ca. 1100 g)

  • Vand til kogning

  • 1 løg i grove stykker

  • 2 porrer i grove stykker

  • 3 laurbærblade

  • 1 tsk salt

  • Opbagt sovs
  • 50 g smør

  • 1 dl hvedemel

  • 1 dåse aspargessnitter

  • Kogevand fra kyllingen

  • 1 dl fløde

  • salt og peber

  • Desuden
  • Tarteletter

  • Frisk persille til drys

Sådan gør du

  • Put kyllingen i en stor gryde sammen med vand, løg, porrer, laurbærblade og salt – lad koge ved svag varme under låg ca. 45 min.
  • Tag kylling og grøntsager op af gryden og kør vandet fra gryden gennem en si, så du har en fin klar suppe – gem det til sovsen.
  • Skil kødet fra kyllingeskroget og skær i små stykker/strimler.
  • Nu til sovsen
  • Smelt smør i en gryde og tilsæt så melet under kraftig omrøring.
  • Åben et lille hul i aspargesdåsen og hæld vandet derfra ned i gryden – rør rundt i mens. 
  • Tilføj nu ca. 4 dl suppevand og 1 dl fløde under omrøring. Lad simre et par minutter.
  • Vend kyllingekød og asparges i gryden og smag til med salt og peber.
  • Lun tarteletter i ovnen og server dem med hønsekødsfyld og persille på toppen 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*