Glutenfrit, Snacks, Sunde retter

Dadelkugler med peanutbutter og appelsin


I et forsøg på at tilfredsstille mine chokolade og sødt cravings på en lidt sundere måde, har jeg kastet mig ud i dadelkugler 🤗 Søde, fyldige små chokoladelækre hapsere – men uden tilsat sukker. De her er lavet med dadler, bønner og havregryn og så har de fået smag fra peanutbutter og et lille strejf af appelsin – de smager skønt! Det lyder måske skørt med bønner, men du smager dem ikke overhovedet – det tilføjer blot godt med proteiner og gør noget rigtigt godt for konsistensen. De her dadelkugler er på én gang lidt romkugle og konfektagtige. De er nemme at lave og jeg syns fint de tilfredsstiller den søde tand 😊

Ønsker du en glutenfri version af dadelkuglerne, udskifter du bare almindelige havregryn med glutenfri.

Dadelkugler kan laves i et utal af variationer og jeg skal helt sikkert prøve flere. Men her får I foreløbig opskriften på mit first try, som gik ret så godt 😊👌🏻

Ingredienser

  • Dadelmasse
  • 100 g stenfri dadler

  • 100 g sorte bønner

  • 1 dl (glutenfri) havregryn

  • 1 dl vand

  • 1 spsk kakao

  • 1 spsk peanutbutter

  • 1 tsk revet appelsinskal

  • 1 tsk vanillesukker

  • Desuden
  • 1 dl mandler, finthakkede

  • 1 spsk kakao

Sådan gør du

  • Put alle ingredienser til dadelmassen i en blender, minihakker eller foodprocessor og blend til en jævn, nogenlunde sammenhængende masse. Den blir mere fast på køl, men skal ku hænge sammen, uden at virke for tør. Tilsæt evt mere vand eller havregryn efter behov.
  • Sæt dadelmassen på køl en times tid – så den lige sætter sig.
  • Tril små mundrette bidder af massen og rul dem i finthakkede mandler, kakao, kokosmel eller hvad du nu synes 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*