Kål i alle farver er i sæson lige nu og det er sundt og godt både i salater, gryderetter og meget mere. Her får I derfor en sprød, frisk og cremet spidskålssalat med æbler, avocado og mozzarella – vendt i en smovset, smagfuld dressing og toppet med knasende salte mandler 😍
Den sprøde kål får fint modspil af de let syrlige æbler, blød avocado og cremet mozzarella – med perfekt afslutning fra de knasende salte mandler.
Dressingen er frisk og cremet og lavet af blandt andet avocado, agurk og cremefraiche 😍
Salaten er både nem og hurtig, super lækker og helt oplagt til vinterens mange gryde – og simreretter 😊
Ingredienser
- Salat
1 lille spidskål
2 æbler
1 moden avocado
1 kugle frisk mozzarella
1 håndfuld saltede mandler (kan erstattes af andre nødder, frø el. kerner)
- Dressing
1 spsk limesaft (el. citronsaft)
1 moden avocado
1/4 agurk
1 håndfuld frisk persille
1 tsk dijon
1 spsk cremefraiche
salt og peber
Sådan gør du
- Start med at blende alle ingredienser til dressingen til en fin, jævn dressing – smag til med salt og peber.
- Snit spidskålen fint og skær æble og avocado i tern. Vend sammen med dressingen. Anret på fad og top med mozzarella i mindre stykker og hakkede salte mandler. Servér 🤗