Aftensmad, Efterår, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Tøm køleskabet, Vinter

Oksegryde med grønt, flødesovs og rodfrugtmos

Var det noget med en super lækker gryderet på menuen denne uge…? 😊
Denne her med oksekød, masser af grønt og en krydret flødesovs har li præcis alt, hvad der er godt i sådan en simreret… 😍
Jeg har brugt noget godt oksekød og af grønt har jeg broccoli, champignoner, squash, tomat og peberfrugt. Sovsen er smagt til med tomat, paprika og lidt chili, der lige prikker en lille my på tungen – en virkelig herlig ret, som kan være klar på en halv times tid 🤗
Jeg har serveret den til en rodfrugtmos, men det kunne også ha været ris 😍 Rodfrugtmosen er egentlig bare en kartoffelmos, men hvor der udover kartofler, også er brugt forskellige rodfrugter. Jeg har brugt lige dem, jeg havde på lager – i denne omgang pastinak og jordskokker. Men rodfrugterne kan fint variereres efter hvad du har 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • Oksegryde
  • 350 g skært oksekød (tern el. strimler)

  • 1 spsk paprika

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 1/2 tsk stødt chili

  • 200 g champignoner, skåret i skiver

  • 1 løg, hakket fint

  • 2 fed hvidløg, hakket fint

  • 1 rød og 1 gul peberfrugt, skåret i tern

  • 100 g cherrytomater, skåret i kvarte

  • 1/2 broccolihoved, skåret i små buketter

  • 1/2 squash, groftrevet

  • 2 spsk tomatpuré

  • 4 dl oksebouillon

  • 2 1/2 dl fløde

  • 1 tsk tørret oregano

  • Rodfrugtsmos
  • 600 g kartofler

  • 300 g rodfrugter, fx pastinak, knoldselleri, jordskokker mv.

  • 1/2 – 1 dl mælk

  • 2 spsk smør

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

Sådan gør du

  • Start med at skrælle og skære kartofler og rodfrugterne til rodfrugtmosen i grove tern. Sæt dem til kogning i letsaltet vand.
    Mens de koger møre, laves oksegryden.
  • Svits oksekødet på en pande i lidt smør sammen med paprika, salt, peber og chili – det skal bar li brune. Tag kødet af panden.
  • Put løg, hvidløg og champignon på panden og steg 5 minutters tid. Tilføj derefter peberfrugt, tomat, broccoli og squash til panden, lad stege et par minutter.
  • Put tomatpuré, bouillon og fløde på panden, rør godt rundt og lad simre 10 minutter. Smag til med oregano og evt. lidt mere salt og peber. Imens det simrer, kan du lave mosen færdig.
  • Dræn kartofler og rodfrugter for vand og put dem i en skål sammen med mælk, smør, salt og peber – rør godt sammen med håndmixer til ønsket konsistens.
  • Servér mos og oksegryde toppet med lidt persille 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*