Aftensmad, Mad i ovnen, Mad på 30 minutter, Sunde retter

Kylling i fad med grøntsager og kokos/karry sovs


Et godt bud på en helt igennem smagfuld og lækker, weekend såvel som hverdagsmenu, får I lige her 🤗 Kylling i fad på bund af grøntsager og med en cremet kokos/karry sovs ovenpå. Der er knald på smagen i denne ret! Og et perfekt samspil mellem stærkt og sødt. Peberfrugt, gulerødder og blomkål sørger for sødme, stærk rød karrypasta tilføjer spice og den mere milde, cremede kokossovs runder af på fineste vis.
Det hele er serveret med hvide ris og toppet med lidt salte peanuts, som står perfekt til de andre smage 👌🏻

Skal den være mildere i det, justerer du bare på mængden af rød karrypasta. Grøntsagerne kan også varieres efter, hvad du har på lager.

Det tar ikke mere end 30 minutters tid at trylle den her skønne ret frem og den kan virkelig godt anbefales! Nem, hurtig, smovset, sund og bare top lækker 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

10 min

Ovntid

20 min<br>200 grader, alm ovn.

Ingredienser

  • 450 g kyllingefilet

  • 1 peberfrugt, skåret i strimler

  • 1 porre, skåret i skiver

  • 2 gulerødder, skåret i tern

  • 150 g blomkål, skåret i små buketter

  • 4 dl kokosmælk

  • 1 dl fløde

  • 1 spsk. karry (ikke stærk)

  • 1-2 tsk rød karrypasta (evt mere, smag til)

  • 1 spsk. mango chutney

  • 2 fed hvidløg, knust eller revet

  • evt lidt salt og peber

  • Desuden
  • 4 dl ris

  • saltede peanuts

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn)
  • Klargør alle grøntsager og læg dem i et ovnfast fad.
  • Skær kyllingestykkerne i mindre stykker og brun dem på en pande i lidt smør. Krydr med salt og peber.
  • Tilføj kokosmælk, fløde, karry, karrypasta, mangochutney og hvidløg til panden – vend forsigtigt rundt og lad simre 2 minutters tid.
  • Hæld kylling og sovs over i fadet og vend sammen med grøntsagerne.
  • Stil fadet i ovnen 20 min og servér derefter med ris og peanuts on the side 😍

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*