Bagværk, Brød og boller, Familiefavoritter, Frokost og madpakkeinspiration

De bedste klassiske pølsehorn

Skal der hyggebages i dag…?
De her pølsehorn er nogle af de bedste jeg har lavet; super bløde og luftige og stadig fint friske dagen efter… 😍 Og de kan selvfølgelig også fryses efter behov. Når de lige lunes lidt er de som nybagte.

Hornene er perfekte som lille mellemmåltid, eftermiddagssnack, til madpakkerne eller måske til hjemmeundervisningen i disse dage…? 😊

Jeg har brugt kyllingepølser og fyldt brødene med et mix af ketchup/tomatpuré, men du kan variere både pølser og fyld lige som du synes.. 😊

De er nemme at lave og smager forrygende! 👏🏻

Detaljer

Antal

16 stk

Forberedelse

20 min

Hævetid

1 time + 15 min

Bagetid

12 min, <br>200 grader, alm ovn

Ingredienser

  • Dej
  • 50 g smør

  • 25 g gær

  • 1 dl mælk

  • 1 dl yoghurt naturel

  • 1 æg

  • 1/4 tsk salt

  • 1 spsk sukker

  • 300 g hvedemel

  • 100 g rugmel (kan erstattes af hvedemel el. anden meltype)

  • Desuden
  • 2 spsk ketchup + 1 spsk tomatpuré

  • 16 små kyllingepølser (el. 8 store, som skæres halvt over)

  • mælk til pensling

  • 1 håndfuld sesamfrø

Sådan gør du

  • Dej
  • Smelt smørret og hæld den i en skål.
  • Rør mælk i smørret og tjek at det ikk er varmere end lillefingervarmt. Opløs gær i den lune blanding.
  • Pisk yoghurt, æg, salt og sukker i skålen.
  • Tilsæt melet og rør godt rundt til en nogenlunde samlet dej. Ælt dejen færdig på et meldrysset bord – den skal være fast og smidig og ikke for klistret.
  • Sæt dejen til hævning 1 time ved stuetemperatur.
  • Efter hævning tændes ovnen på 200 grader (alm ovn)
  • Rør ketchup og tomatpuré sammen.
  • Rul dejen ud til en firkant og fordel ketchupblandingen oven på den. 
  • Skær firkanten ud i 16 mindre firkanter, læg en pølse på hver og tril firkanten sammen om pølsen. 
  • Anbring hornene på bageplade og lad dem efterhæve 15 minutters tid.
  • Pensl med mælk, drys med sesamfrø og bag 10-12 til de er fine og gyldne.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*