Aftensmad, Familiefavoritter, Frokost og madpakkeinspiration, Mad i ovnen

Nemme, marinerede kyllingespyd

Skønne spyd med mør, marineret kylling – super simpelt og børnevenligt, men os ret godt til voksne 😄 Da jeg lavede dem fik mine unger dem til ovnkartofler og gnavegrønt og jeg selv spiste dem til en god salat 😊 De kan laves både i ovn og på grill og er gode til brød, pastasalat, en grøn salat eller måske til ungernes madpakker 😊
Marinaden her er vældig simpel med bare 4 ingredienser. Den er til den søde, let krydrede side og falder godt i børnenes smag. Skal der være mere knald på, kan du tilføje lidt chili og/eller hvidløg til marinaden 😊 Eller evt variere ved at putte lidt grøntsager på spyddene også.

Uanset hvad, smager de herligt og kan bruges til meget – og så er de super nemme at lave 😊

Detaljer

Antal

8 spyd, 4 pers

Forberedelse

10 min

Trækketid

15 min

Ovntid

15 min<br>200 grader, alm ovn

Ingredienser

 • 4 kyllingebrystfileter

 • 3 spsk ketchup

 • 1 spsk honning

 • 1/2 spsk soya

 • lidt salt og peber

 • Desuden
 • 8 træspid

Sådan gør du

 • Skær kyllingefileterne ud små stykker.
 • Bland ketchup, honning, soya, salt og peber i en skål og vend kyllingestykkerne i marinaden. Sæt dem til at trække på køl min 15 min og gerne længere, hvis tiden er til det.
 • Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn).
 • Fordel de små kyllingestykker på spiddene og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen i ovnen 15 min.
 • Servér med kartoffelbåde og grøntsagsstave, salat, pasta eller noget helt andet 😊

Her er et par gode bud på salater, som spyddene ville gå godt til:

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*