Skønne spyd med mør, marineret kylling – super simpelt og børnevenligt, men os ret godt til voksne 😄 Da jeg lavede dem fik mine unger dem til ovnkartofler og gnavegrønt og jeg selv spiste dem til en god salat 😊 De kan laves både i ovn og på grill og er gode til brød, pastasalat, en grøn salat eller måske til ungernes madpakker 😊
Marinaden her er vældig simpel med bare 4 ingredienser. Den er til den søde, let krydrede side og falder godt i børnenes smag. Skal der være mere knald på, kan du tilføje lidt chili og/eller hvidløg til marinaden 😊 Eller evt variere ved at putte lidt grøntsager på spyddene også.
Uanset hvad, smager de herligt og kan bruges til meget – og så er de super nemme at lave 😊
Detaljer
8 spyd, 4 pers
10 min
15 min
15 min<br>200 grader, alm ovn
Ingredienser
4 kyllingebrystfileter
3 spsk ketchup
1 spsk honning
1/2 spsk soya
lidt salt og peber
- Desuden
8 træspid
Sådan gør du
- Skær kyllingefileterne ud små stykker.
- Bland ketchup, honning, soya, salt og peber i en skål og vend kyllingestykkerne i marinaden. Sæt dem til at trække på køl min 15 min og gerne længere, hvis tiden er til det.
- Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn).
- Fordel de små kyllingestykker på spiddene og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen i ovnen 15 min.
- Servér med kartoffelbåde og grøntsagsstave, salat, pasta eller noget helt andet 😊

Her er et par gode bud på salater, som spyddene ville gå godt til: