Aftensmad, Simremad og gryderetter

Mørbradgryde med champignon-flødesovs og bacon

Mørbradgryde med flødesovs, bacon og grønt – et godt bud på en herlig aftensmadsret… 😊
Det møre kød gør sig godt i den cremede flødesovs, som får smag fra blandt andet champignoner og timian 😍 Jeg har tilføjet lid ekstra grønt i form af pastinak, hvilket jeg synes giver noget godt til retten. Men er man ikke til det, kan man bare udelade det. På toppen har jeg sprød, salt bacon, der lige sætter prikken over i’et – mums for en herlig simreret… 🤗
Lav det hele i én gryde på bare 30 min og server med almindelige ris, blomkålsris eller kartoffelmos 😊

Hvis du er til blomkålsris har jeg en opskrift lige her.

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • 75 g bacon i tern

  • 1 svinemørbrad (4-500g)

  • 200 g champignon, skåret i skiver

  • 1 løg, hakket

  • 1 pastinak, skrællet og skåret i tern

  • 2 dl grøntsagsbouillon

  • 1 dl fløde

  • 1 tsk timian, tørret

  • salt og peber, friskkværnet

  • 1 håndfuld frisk, hakket timian eller persille til anretning

Sådan gør du

  • Sprødsteg baconen i en gryde eller dyb pande, tag derefter baconen af varmen.
  • Fjern sener fra mørbraden, skær den i 1 1/2 cm tykke skiver som bankes let flade og krydres med salt og peber. Brun mørbradstykkerne i baconfedtet og tag dem af varmen.
  • Steg champignonerne godt af og tilføj så løg og pastinak til panden – svits til løgene er bløde.
  • Tilføj bouillon, fløde og krydderier, rør alt godt sammen og smag til. 
  • Put bacon og mørbrad tilbage i panden, lad simre 5 minutters tid. Servér med ris og lidt krydderurter på toppen 😊

Er du til en mørbradgryde variant med tomatsovs…? Så er der et godt bud her:

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*