Pizza

Pizza med chorizo, mozarella og artiskok

Pizza er altid en god idé!
Denne her med pesto/tomatsovs, chorizo, artiskok, tomat og mozarella smager absolut herligt! ūü§ó Tomatsovsen har jeg mixet med en r√łd pesto for mere smag og pesto og pizza har bare alle dage v√¶ret en god kombi… p√• toppen let salt chorizo, artiskokker, smagfuld tomat og en cremet mozzarella – et herligt mix af gode smage!

Bunden er p√• en gang spr√łd og luftig – lavet med den dej jeg altid bruger til pizza, den er nemlig b√•de nem og god… ūüėä Jeg har lavet den med ren hvedemel, men √łnsker du en grovere bund, kan noget af hvedemelet skiftes ud med rugmel. Bunden skal h√¶ve en times tid, men g√•r der l√¶ngere, g√łr det ikke spor – det bliver dejen kun mere luftig af.


Uanset hvad, blir denher pizza ret s√• herlig med det sk√łnne mix af topping ūüėć

Detaljer

Antal

2 pizzaer, 2 pers

Forberedelse

10 min

Hævetid

1 time

Ovntid

5+10 min<br>200 grader, alm. ovn

Ingredienser

  • Dej
  • 3 dl lunken vand

  • 25 g g√¶r

  • 3 spsk olie

  • 2 spsk olie

  • 400 g hvedemel

  • Topping
  • 1 1/2 spsk r√łd pesto

  • 1 1/2 spsk tomatpur√©

  • 80 g chorizo

  • 1 kugle frisk mozzarella

  • 1 dl grillede el. marinerede artiskokker fra glas

  • 2 tomater

  • salt, oregano

  • Pynt
  • Lidt friske basilikumblade

S√•dan g√łr du

  • Dej
  • T√¶nd ovnen p√• 200 grader, almindelig ovn.
  • R√łr g√¶ren ud i det lunkne vand. R√łr olie, salt og mel i. √Ült f√¶rdig p√• meldrysset bord til bl√łd, fast, let klistret dej. S√¶t til h√¶vning 1 time ved stuetemperatur.
  • Del dejen i to dele og rul dem hver is√¶r ud til en bund. Prik bundene med en gaffel og forbag dem, √©n ad gangen, 5-6 min i den forvarmede ovn.
  • R√łr pesto og tomatpur√© sammen og fordel p√• de let bagte bunde. Fordel ogs√• chorizo, mozarella, artiskokker og tomater. Drys med salt og oregano.
  • Bag pizzaerne, √©n ad gangen ca. 10 min, til osten er smeltet og pizzaerne gyldne ūüėä Server med lidt frisk basilikum.

Er du mere til en h√¶vefri pizza? Pr√łv denne, der tager bare 30 minutter fra start til slut – incl. hjemmelavede bunde.

Lynhurtig pizza med pesto, kartoffel, skinke og mozzarella

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*