Pizza

Pizza med chorizo, mozarella og artiskok

Pizza er altid en god idé!
Denne her med pesto/tomatsovs, chorizo, artiskok, tomat og mozarella smager absolut herligt! 🤗 Tomatsovsen har jeg mixet med en rød pesto for mere smag og pesto og pizza har bare alle dage været en god kombi… på toppen let salt chorizo, artiskokker, smagfuld tomat og en cremet mozzarella – et herligt mix af gode smage!

Bunden er på en gang sprød og luftig – lavet med den dej jeg altid bruger til pizza, den er nemlig både nem og god… 😊 Jeg har lavet den med ren hvedemel, men ønsker du en grovere bund, kan noget af hvedemelet skiftes ud med rugmel. Bunden skal hæve en times tid, men går der længere, gør det ikke spor – det bliver dejen kun mere luftig af.


Uanset hvad, blir denher pizza ret så herlig med det skønne mix af topping 😍

Detaljer

Antal

2 pizzaer, 2 pers

Forberedelse

10 min

Hævetid

1 time

Ovntid

5+10 min<br>200 grader, alm. ovn

Ingredienser

  • Dej
  • 3 dl lunken vand

  • 25 g gær

  • 3 spsk olie

  • 2 spsk olie

  • 400 g hvedemel

  • Topping
  • 1 1/2 spsk rød pesto

  • 1 1/2 spsk tomatpuré

  • 80 g chorizo

  • 1 kugle frisk mozzarella

  • 1 dl grillede el. marinerede artiskokker fra glas

  • 2 tomater

  • salt, oregano

  • Pynt
  • Lidt friske basilikumblade

Sådan gør du

  • Dej
  • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Rør gæren ud i det lunkne vand. Rør olie, salt og mel i. Ælt færdig på meldrysset bord til blød, fast, let klistret dej. Sæt til hævning 1 time ved stuetemperatur.
  • Del dejen i to dele og rul dem hver især ud til en bund. Prik bundene med en gaffel og forbag dem, én ad gangen, 5-6 min i den forvarmede ovn.
  • Rør pesto og tomatpuré sammen og fordel på de let bagte bunde. Fordel også chorizo, mozarella, artiskokker og tomater. Drys med salt og oregano.
  • Bag pizzaerne, én ad gangen ca. 10 min, til osten er smeltet og pizzaerne gyldne 😊 Server med lidt frisk basilikum.

Er du mere til en hævefri pizza? Prøv denne, der tager bare 30 minutter fra start til slut – incl. hjemmelavede bunde.

Lynhurtig pizza med pesto, kartoffel, skinke og mozzarella

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*