Pizza

Pizza med chorizo, mozarella og artiskok

Pizza er altid en god idĂŠ!
Denne her med pesto/tomatsovs, chorizo, artiskok, tomat og mozarella smager absolut herligt! 🤗 Tomatsovsen har jeg mixet med en rød pesto for mere smag og pesto og pizza har bare alle dage vĂŚret en god kombi… pĂĽ toppen let salt chorizo, artiskokker, smagfuld tomat og en cremet mozzarella – et herligt mix af gode smage!

Bunden er pĂĽ en gang sprød og luftig – lavet med den dej jeg altid bruger til pizza, den er nemlig bĂĽde nem og god… 😊 Jeg har lavet den med ren hvedemel, men ønsker du en grovere bund, kan noget af hvedemelet skiftes ud med rugmel. Bunden skal hĂŚve en times tid, men gĂĽr der lĂŚngere, gør det ikke spor – det bliver dejen kun mere luftig af.


Uanset hvad, blir denher pizza ret så herlig med det skønne mix af topping 😍

Detaljer

Antal

2 pizzaer, 2 pers

Forberedelse

10 min

HĂŚvetid

1 time

Ovntid

5+10 min<br>200 grader, alm. ovn

Ingredienser

  • Dej
  • 3 dl lunken vand

  • 25 g gĂŚr

  • 3 spsk olie

  • 2 spsk olie

  • 400 g hvedemel

  • Topping
  • 1 1/2 spsk rød pesto

  • 1 1/2 spsk tomatpurĂŠ

  • 80 g chorizo

  • 1 kugle frisk mozzarella

  • 1 dl grillede el. marinerede artiskokker fra glas

  • 2 tomater

  • salt, oregano

  • Pynt
  • Lidt friske basilikumblade

Südan gør du

  • Dej
  • TĂŚnd ovnen pĂĽ 200 grader, almindelig ovn.
  • Rør gĂŚren ud i det lunkne vand. Rør olie, salt og mel i. Ælt fĂŚrdig pĂĽ meldrysset bord til blød, fast, let klistret dej. SĂŚt til hĂŚvning 1 time ved stuetemperatur.
  • Del dejen i to dele og rul dem hver isĂŚr ud til en bund. Prik bundene med en gaffel og forbag dem, ĂŠn ad gangen, 5-6 min i den forvarmede ovn.
  • Rør pesto og tomatpurĂŠ sammen og fordel pĂĽ de let bagte bunde. Fordel ogsĂĽ chorizo, mozarella, artiskokker og tomater. Drys med salt og oregano.
  • Bag pizzaerne, ĂŠn ad gangen ca. 10 min, til osten er smeltet og pizzaerne gyldne 😊 Server med lidt frisk basilikum.

Er du mere til en hĂŚvefri pizza? Prøv denne, der tager bare 30 minutter fra start til slut – incl. hjemmelavede bunde.

Lynhurtig pizza med pesto, kartoffel, skinke og mozzarella

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. KrĂŚvede felter er markeret med *

*