Bagværk, Kager, Konfekt, Nytår

Kransekagestykker med chokolade og hakkede hasselnødder

Kransekage – et must til nytårsfesten. Mange er lidt skræmte af tanken om kransekage – det var jeg også selv, men det er faktisk slet ikke så svært at lave sin egen.. og jo, det smager bedre! 😄

Jeg har her lavet en simpel version af klassikeren; kransekagestykker frem for et tårn – det synes jeg er mere overskueligt. Det er faktisk rimelig hurtigt at lave de her fine små stykker og de smager skønt; bløde og konfektagtige indeni, sprøde på toppen og med knasende mørk chokolade på bunden -uuuhm.. 😊

Jeg har, i denne version puttet nougat indeni, chokolade nedenunder og hakkede nødder øverst – det er nemlig lige sådan jeg allerbedst kan lide dem 😊

Jeg håber du har mod på projektet! Jeg lover dig – det ret lige til 😊

Detaljer

Antal

8 stykker

Forberedelse

10 min

Ovntid

10 min<br>220 grader

Pyntning

10 min

Ingredienser

  • 225 g marcipan

  • 2/3 del af 1 bæger æggehvide (svarende til 1 æggehvide)

  • 40 g flormelis

  • 40 g nougat, skåret i stænger

  • Glasur
  • 1/2 dl flormelis

  • 1/3 af et bæger æggehvide (svarende til 1/2 æggehvide)

  • Desuden
  • 75 g mørk chokolade til bunden

  • 1 lille håndfuld hakkede hasselnødder til toppen

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • Riv marcipanen groft og pisk æggehviderne let – de skal bare tykne lidt. 
  • Put marcipan, æggehvider og flormelis i en skål, rør kort sammen med håndmixer til en nogenlunde sammenhængende dej.
  • Ælt færdig på flormelisdrysset bord til en fast, men blød og lidt klistret dej.
  • Tryk dejen flad, skær den i 8 rektangulære stykker. Læg en stang nougat på hvert stykke og fold marcipanen op omkring. Form dine stykker efter ønske og placér dem på en bageplade ned bagepapir.
  • Bag kransekagestykkerne ca 10 min – til de er fint lysebrune. Lad dem afkøle.
  • Smelt chokoladen og dyp stykkerne i chokoladen. Placér dem på siden på en tallerken el, lignende (så chokoladen ikke ryger af) og sæt dem på køl til chokoladen er stivnet.
  • Pisk imens æggehvide og flormelis sammen til en glasur og pynt dine kager med glasuren. Drys med hakkede hasselnødder.
    Servér 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*