Bruschetta med svampe, parmesan og rosmarin, 3 ting der bare går op i en højere enhed, når de sættes sammen. De er gode som appetizers på jule – såvel som nytårsbordet… evt kombineret med andre bruschettaer (fx disse med tomat).
Ville også være gode i en tapas anordning..! 😊
Stegte svampe og parmesan er jo bar en virkelig god kombi og så kombineret medhvidløg og et godt sprødt brød – så blir det bare endnu bedre.. 😊
Skal der lidt ekstra luksus på, kan de evt toppes med lidt sprød bacon også… 😊
De er nemme og hurtige at lave og ser nydelige ud på bordet! 👏🏻
Detaljer
4 pers
15 min
Ingredienser
- Brød
1 flüte / baguette
2 spsk. olivenolie
- Svampe
250 g champignoner (el. andre svampe efter ønske)
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
2 fed hvidløg
1 lille håndfuld frisk rosmarin
1 spsk. balsamicoeddike
50 g revet parmesan
- Topping
Lidt frisk, hakket rosmarin el. persille
Parmesanflager
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær brødet i skiver og pensl hver skive med lidt olivenolie. Drys med lidt salt og tilbered 3-4 min i ovnen. Alternativt kan brødene ristes.
- Skyl og skær champignoner i skiver og steg dem på en pande i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber.
- Pres hvidløgsfed og hak rosmarinen og tilføj til panden. Lad det stege til champignonerne begynder at brune.
- Tilføj nu balsamico og revet parmesan til panden. Vend det hele godt sammen til osten er smeltet.
- Tag panden af varmen og put champignonmixet oven på de ristede brød skiver. Top med rosmarin/persille og lidt parmesanflager – servér 😊
