Forretter, Nytår, Tapas, Tilbehør

Bruschetta med svampe, parmesan og hvidløg

Bruschetta med svampe, parmesan og rosmarin, 3 ting der bare går op i en højere enhed, når de sættes sammen. De er gode som appetizers på jule – såvel som nytårsbordet… evt kombineret med andre bruschettaer (fx disse med tomat).

Ville også være gode i en tapas anordning..! 😊


Stegte svampe og parmesan er jo bar en virkelig god kombi og så kombineret medhvidløg og et godt sprødt brød – så blir det bare endnu bedre.. 😊

Skal der lidt ekstra luksus på, kan de evt toppes med lidt sprød bacon også… 😊

De er nemme og hurtige at lave og ser nydelige ud på bordet! 👏🏻

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

15 min

Ingredienser

  • Brød
  • 1 flüte / baguette

  • 2 spsk. olivenolie

  • Svampe
  • 250 g champignoner (el. andre svampe efter ønske)

  • 2 spsk. olivenolie

  • salt og friskkværnet peber

  • 2 fed hvidløg

  • 1 lille håndfuld frisk rosmarin

  • 1 spsk. balsamicoeddike

  • 50 g revet parmesan

  • Topping
  • Lidt frisk, hakket rosmarin el. persille

  • Parmesanflager

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær brødet i skiver og pensl hver skive med lidt olivenolie. Drys med lidt salt og tilbered 3-4 min i ovnen. Alternativt kan brødene ristes.
  • Skyl og skær champignoner i skiver og steg dem på en pande i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber. 
  • Pres hvidløgsfed og hak rosmarinen og tilføj til panden. Lad det stege til champignonerne begynder at brune.
  • Tilføj nu balsamico og revet parmesan til panden. Vend det hele godt sammen til osten er smeltet.
  • Tag panden af varmen og put champignonmixet oven på de ristede brød skiver. Top med rosmarin/persille og lidt parmesanflager – servér 😊
bruschetta

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*