Jul, Tilbehør, Vinter

Hjemmelavet rødkål, simpel og nem

Hjemmelavet rødkål – det er altså sååå godt! Jeg havde godt nok tænkt “ja ja, hvor stor forskel kan der lige være fra det købte?” Men det er der, det må jeg bar sige… Der er meget mere smag i det her og man kan koge det ind med præcis så meget struktur i, som man synes. For mit vedkommende betyder det lidt mere bid end i det fra glas – det syns jeg er lækkert 😊 Og så der selvfølgelig mulighed for at præge smagen fuldstændig med forskellige krydderier mv.

Jeg har holdt den her version helt simpel – jeg ville godt ha det var nemt at gå til og det skulle ikke kræve så mange ingredienser. Så sådan blev det – med fri mulighed for at variere lige som du synes. Men ellers smager det også ganske forrygende lige som det er… 😊


Brug rødkålen i din flæskestegssandwich, til dunserne, medisteren, leverpostejsmaden eller noget andet 👏

Laver du en stor portion rødkål, kan det opbevares på rene, skoldede glas i køleskab.

Detaljer

Mængde

1 glas

Tilberedning

40 min

Ingredienser

  • 500 g rødkål

  • 1 dl æblecidereddike

  • 1 dl hyldeblomstsaft

  • 2-3 kanelstænger (kan udelades, men smager godt 😄)

  • 3-4 hele anis (kan også udelades, men giver et skønt pift)

  • 75 g sukker

  • evt lidt salt

Sådan gør du

  • Snit rødkålen helt fint og put den i en gryde sammen med eddike, saft, kanelstænger og anis. Lad simre 10 minutters tid ved lav varme, rør lidt undervejs.
  • Tilføj sukker og lad simre yderligere et kvarters tid – eller til konsistensen er som du synes.
  •  Smag til med lidt salt og juster evt med sukker el. eddike. Dræn for væske og servér 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*