Aftensmad, Efterår, Forretter, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Suppe, Vinter

Kartoffel/porre suppe med bacon og rugbrødsknas

Cremet, super lækker og helt simpel kartoffel/porre suppe. En skøn klassiker, der kræver et minimum at indsats og heller ikk kræver mange ingredienser – men som ikke desto mindre smager herligt! 🤗


Jeg har toppet min suppe med sprød salt bacon som modspil til den milde suppe og lidt knasende rugbrød for fylde og mæthed… 😊 Det let syrlige rugbrød går så fint til suppen og knas kan man jo aldrig rigtig få nok af 🤗

Suppen er både sund og mættende og perfekt til de kølige vinterdage. Og kunne faktisk også fungere – i en lille portion, som en let forret. 😊

Det hele kan være klar på under en halv time!

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • Suppe
  • 500 g kartofler

  • 1 løg

  • 3 porrer

  • 2 spsk smør

  • 1 liter hønsebouillon

  • 1 dl fløde

  • salt og peber

  • Rugbrødsknas
  • 4 skiver rugbrød

  • 2 spsk olivenolie

  • Desuden
  • 200 g bacon i tern

  • 1 bundt hakket, frisk persille

Sådan gør du

  • Suppe
  • Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Hak løget groft og skær porren i skiver. Put alle 3 dele i en stor gryde sammen med smør og steg 3-4 minutter.
  • Tilføj bouillon og lad det simre under låg 15 minutters tid.
  • Når grøntsagerne i gryden er møre, blendes de sammen med stavblender til en fin jævn suppe. Rør fløden i og smag til med salt og peber.
  • Rugbrødsknas
  • Imens suppen simrer, smuldres rugbrødet til grove krummer, vendes med olie og spredes ud på en bageplade. Tilbered 10 min i en 200 grader forvarmet ovn.
  • Sprødsteg baconen.
  • Servér suppen med rugbrødsknas, bacon og persille 😍

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*