Jul

Gylden gløgg med hvidvin, hyldeblomst og æblejuice

Uuuhm – en alternativ, måske lidt mere tøset gløgg udgave; gylden gløgg med hvidvin, hyldeblomst og æblejuice 🤗 Krydret med stjerneanis og ingefær, med et strejf af citrus og med bløde toner fra honning – på én gang sødt, friskt, krydret og let syrligt. Og rommen der sørger for du får varmen 😊Jeg syns det smager skønt! 🤗

Det er nemt at lave og helt perfekt til æbleskiver og julekonfekt eller bare til aften hyggen… 😊

Detaljer

Antal

4 pers, 1 liter

Tilberedning

25 min

Ingredienser

  • 6 dl hvidvin

  • 1 dl hyldeblomstsaft (ufortyndet)

  • 1 dl vand

  • 2 dl æblejuice

  • 1/2 citron, skåret i skiver

  • 4-5 cm frisk ingefær, skrællet og skåret i skiver

  • 1 håndfuld hele stjerneanis

  • 2 spsk rørsukker

  • 1 spsk honning

  • 1/2 dl mandelsplitter

  • 1 dl rosiner

  • 1 dl rom

Sådan gør du

  • Put alle ingredienser, undtagen rom i en lille gryde og lad simre under låg 20 minutters tid.
  • Tilsæt rom og lad simre yderligere et par minutter – men uden at koge.
  • Smag til med honning, evt mere rom mv. og servér 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*