Aftensmad, EfterĂĽr, Mad i ovnen, Simremad og gryderetter, Vinter

Oksegrydesteg med rodfrugter

Koldt og vĂĽdt derude – vintervejret indbyder til hyggelige, lunende retter … 🤗
Hvad siger du fx til sĂĽdan en omgang forkĂŚlelse her i form af en suuuuper mør oksegrydesteg i en smagfuld sauce, mixet med masser af rodfrugter og krydderier… 😍 En gammel klassiker, der bare stadig holder 100!
Stegen her er lige stegt godt af i gryden og ellers bare tilberedt et par timer i ovnen – i gryden, hvor den er mørnet og har taget smag fra de mange skønne ingredienser. Det smager helt fantastisk og kødet smelter nĂŚrmest pĂĽ tungen. ServĂŠr stegen – og sovsen og grøntsagerne selvfølgelig, med en fløjsblød kartoffelmos, sprøde ovnkartofler eller mĂĽske til ris. 😊 Uanset hvad, sĂĽ passer retten sig selv i ovnen det meste af tiden, sĂĽ smĂŚk bare benene op og nyd sĂĽ vaskeĂŚgte mormor-hygge-mad uden besvĂŚr 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

15 min

Simretid i ovn

2 timer<br>180 grader

Ingredienser

  • 500 g oksebov

  • 2 spsk olie

  • 1 1/2 dĂĽse hakkede tomater

  • 3 – 4 laurbĂŚrblade

  • 2 fed hvidløg

  • 2 dl vand

  • 1 dl rødvin

  • 1 oksebouillonterning

  • 1 tsk groft salt

  • 1/2 tsk peber

  • 1/2 tsk stødt chili

  • 3 – 4 kviste frisk timian

  • 250 g pastinakker

  • 3 – 4 gulerødder

  • 1 dl perleløg

Südan gør du

  • TĂŚnd ovnen pĂĽ 180 grader.
  • Fjern de vĂŚrste sener fra kødet og brun derefter stegen godt af pĂĽ begge sider i lidt olie i en gryde. Krydr med salt og peber.
  • Put de hakkede tomater i en skĂĽl, stavblend dem til en jĂŚvn purĂŠ og tilføj dem derefter til gryden sammen med laurbĂŚrblade, hvidløg, vand, rødvin, bouillonterning, salt peber, chili og timian.
  • LĂŚg lĂĽg pĂĽ gryden, stil den i ovnen og lad stegen braisere i ca. 45 min. Kig ind imellem og sørg for den ikk steger tør, tilføj evt lidt mere vand.
  • Skur imens rodfrugterne og pil løget og skĂŚr det i skiver. DrĂŚn perleløgene for vand.
  • Tag gryden ud af ovnen og put rodfrugter og løg i den. SĂŚt lĂĽget pĂĽ igen og stil gryden tilbage i ovnen, hvor den braiserer yderligere 30-40 min, til rodfrugterne er møre.
  • Tag gryden ud, smag din sovs til og server det hele til kartofler og en god salat 🤗

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. KrĂŚvede felter er markeret med *

*