Aftensmad, Efterår, Mad i ovnen, Simremad og gryderetter, Vinter

Oksegrydesteg med rodfrugter

Koldt og v√•dt derude – vintervejret indbyder til hyggelige, lunende retter … ūü§ó
Hvad siger du fx til s√•dan en omgang fork√¶lelse her i form af en suuuuper m√łr oksegrydesteg i en smagfuld sauce, mixet med masser af rodfrugter og krydderier… ūüėć En gammel klassiker, der bare stadig holder 100!
Stegen her er lige stegt godt af i gryden og ellers bare tilberedt et par timer i ovnen – i gryden, hvor den er m√łrnet og har taget smag fra de mange sk√łnne ingredienser. Det smager helt fantastisk og k√łdet smelter n√¶rmest p√• tungen. Serv√©r stegen – og sovsen og gr√łntsagerne selvf√łlgelig, med en fl√łjsbl√łd kartoffelmos, spr√łde ovnkartofler eller m√•ske til ris. ūüėä Uanset hvad, s√• passer retten sig selv i ovnen det meste af tiden, s√• sm√¶k bare benene op og nyd s√• vaske√¶gte mormor-hygge-mad uden besv√¶r ūüėä

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

15 min

Simretid i ovn

2 timer<br>180 grader

Ingredienser

  • 500 g oksebov

  • 2 spsk olie

  • 1 1/2 d√•se hakkede tomater

  • 3 – 4 laurb√¶rblade

  • 2 fed hvidl√łg

  • 2 dl vand

  • 1 dl r√łdvin

  • 1 oksebouillonterning

  • 1 tsk groft salt

  • 1/2 tsk peber

  • 1/2 tsk st√łdt chili

  • 3 – 4 kviste frisk timian

  • 250 g pastinakker

  • 3 – 4 guler√łdder

  • 1 dl perlel√łg

S√•dan g√łr du

  • T√¶nd ovnen p√• 180 grader.
  • Fjern de v√¶rste sener fra k√łdet og brun derefter stegen godt af p√• begge sider i lidt olie i en gryde. Krydr med salt og peber.
  • Put de hakkede tomater i en sk√•l, stavblend dem til en j√¶vn pur√© og tilf√łj dem derefter til gryden sammen med laurb√¶rblade, hvidl√łg, vand, r√łdvin, bouillonterning, salt peber, chili og timian.
  • L√¶g l√•g p√• gryden, stil den i ovnen og lad stegen braisere i ca. 45 min. Kig ind imellem og s√łrg for den ikk steger t√łr, tilf√łj evt lidt mere vand.
  • Skur imens rodfrugterne og pil l√łget og sk√¶r det i skiver. Dr√¶n perlel√łgene for vand.
  • Tag gryden ud af ovnen og put rodfrugter og l√łg i den. S√¶t l√•get p√• igen og stil gryden tilbage i ovnen, hvor den braiserer yderligere 30-40 min, til rodfrugterne er m√łre.
  • Tag gryden ud, smag din sovs til og server det hele til kartofler og en god salat ūü§ó

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*