Bagværk, Brød og boller, Jul

Nemme, svampede risengrødsboller

Har du rester tilovers fra risengrød i disse dage…? Brug det i de her lækre, bløde og luftige boller med – ja.. risengrød… 🤗 Grøden sørger for super svampede boller, der holder sig friske 2-3 dage og en lille smule kardemomme sørger for et bette twist af jul… 😊 Bollerne er lyse og lette og perfekte til morgenbordet eller eftermiddagskaffen. Og så kan de laves helt uden fedtede fingre! 😊

Detaljer

Antal

12 stk

Tilberedning

5 min

Hævetid

1 time

Bagetid

20 min<br>200 grader

Ingredienser

  • 50 g smør

  • 2 dl mælk

  • 25 g gær

  • 1 dl yoghurt naturel

  • 1 æg

  • 1 spsk sukker

  • 1 tsk stødt kardemomme

  • 250 g færdig risengrød, afkølet

  • 475 g hvedemel

Sådan gør du

  • Smelt smørret og rør mælken ud i det.
  • Oplæs gæren i den lune blanding. 
  • Pisk yoghurt, æg, sukker og kardemomme ud i dejen og rør så risengrøden i.
  • Tilføj melet og rør godt rundt, så du får en fast, men blød og let klistret dej.
  • Stil dejen til hævning en time ved stuetemperatur.
  • Tænd ovnen på 200 grader og placer et ovnfast fad med vand i bunden af ovnen.
  • Brug en ske til at sætte 12 klatter dej på en bageplade – sørg for de er nogenlunde runde.
    Bag bollerne ca. 20 min til de er gyldne og gennembagte 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*