Jul, Konfekt

Marcipanrulle med hvid chokolade, tranebær og lakrids

Her kommer en virkelig skøn konfektrulle hvor klassikeren marcipan og chokolade er kombineret med lakrids og tranebær. De let syrlige tranebær og den salte lakrids skaber perfekt modspil til den søde marcipan og chokolade. Et virkelig lækkert mix! Rullen er nem at lave, den ser ganske nydelig ud på konfektfadet og så smager den bare herligt 😊

Detaljer

Antal

2 ruller

Tilberedning

15 min

Køletid

15 + 15 min

Ingredienser

  • 100 g hvid chokolade

  • 1/2 dl fløde

  • 1 1/2 tsk lakridspulver

  • 25 g tørrede tranebær

  • 175 g marcipan

  • Lidt hakkede mandelflager

  • Ovetræk og pynt
  • 100 g mørk chokolade

  • 1 lille håndfuld hakkede mandler

  • Tørrede (hind)bær

  • Lakridsgranulat

Sådan gør du

  • Hak den hvide chokolade fint og kom den i en lille skål. Opvarm fløden til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør til chokolade og fløde er smeltet sammen til en fin ganache.
  • Hak tranebærerne og kom dem i ganachen sammen med lakridspulver, rør godt sammen.
  • Rul marcipanen ud til et rektangel i lidt flormelis. 
  • Smør ganachen ud på rektanglet og drys med hakkede mandelflager.
    Stil den åbne rulle på køl til ganachen har sat sig lidt (ca 15 min) og rul derefter rektanglet sammen, så du får en roulade.
  • Smelt din mørke chokolade over vandbad eller i mikroovn og smør på marcipanrullen, fx med en stor pensel.
    Drys hakkede mandler, tørrede bær, lakrids eller andet pynt på rouladen og sæt den på køl igen, til også den mørke chokolade er størknet.
    Del rouladen i 2 mindre roulader eller skær den i fine skiver og servér. 😍

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*