Forår, Jul, Julefrokost, Påske, Tilbehør

Hønsesalat med skinke, champignon og porre

Uuuhm, hjemmelavet hønsesalat… 😍
Den skønne spise er perfekt til julebordet på en skive rugbrød eller godt franskbrød – og så den nem at lave! 😊 Ja den er faktisk også ret så herlig resten af året, men vil bestemt være oplagt til julefrokosten!
Denne her udgave er med sprød skinke, saftige champignoner, en cremet dressing og faktisk også lidt porre… et absolut herligt mix, som bar smager rigtig godt 😊

Hønsesalaten kan snildt varieres fra gang til gang efter smag og kan også bruges til madpakkekn fx i en wrap eller sandwich 👌🏻

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

20 min

Ingredienser


  • 300 g kyllingefilet

  • 5 dl hønsebouillon

  • 100 g champignoner

  • 100 g parmaskinke

  • 1/2 porre

  • Dressing
  • 1 dl creme fraiche

  • 1/2 dl mayonnaise

  • 1 tsk dijonsennep

  • 1/2 tsk citronsaft

  • salt og peber

  • lidt hakket persille

Sådan gør du

  • Put kyllingefilet og bouillon i en gryde og giv et kort opkog – lad derefter simre ca. 15 min.
  • Rens og skær champignon i skiver steg på en pande i lidt smør. Skær skinken i små tern og tilføj til panden. Steg til champignon er møre og skinken sprød. 
  • Hak porren fint og tilføj til panden, steg med et par minutter. Tag panden af varmen.
  • Rør cremefraiche, mayonnaise, dijon, citronsaft og salt og peber sammen – smag dressingen til.
  • Dræn kyllingen for vand og skær i tern. 
  • Vend dressingen sammen med kylling, champignon, skinke og porrer. Smag til med lidt salt og peber, put i skål, top med persille og servér til et godt brød 😊

Tip!

Parmaskinken kan selvfølgelig udskiftes med bacon og du kan udelade porrer, hvis du synes. Er du til en version med karry, tilføjer du blot 1 tsk karry til dressingen. Laver du en karryversion, vil ananas også være lækkert i. Der er masser af muligheder for variation, bare prøv dig frem 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*