Bagværk, Brød og boller, Jul

Juleboller med appelsin, tørret frugt og cocktailbær

NU er det altså lige ved at være. Julen er lige om hjørnet og julerierne er for alvor i gang. I dag har vi hygget med de her skønne juleboller; bløde, søde og fyldt med appelsinskal, tørret frugt og cocktailbær – farverige og lækre. På toppen et lag kanelsukker, der gør dem sprøde på toppen og tilføjer et ekstra strejf af jul… 🤗🎄

Bollerne er nemme at lave og smager skønt som de er – eller endnu bedre; med et godt lag smør 😊

Detaljer

Antal

12 boller

Tilberedning

10 min

Hævetid

1 time

Bagetid

20 min, 200 grader

Ingredienser

  • 75 g smør

  • 2 1/2 dl mælk

  • 25 g gær

  • 1 æg

  • 1/2 dl sukker

  • 75 g cocktailbær, hakkede

  • 50 g appelsinsukat

  • 50 g rosiner

  • 2 tsk tørret appelsinskal

  • 450 g hvedemel

  • Pensling
  • 1 æg, sammenpisket

  • 2 spsk kanelsukker

Sådan gør du

  • Smelt smørret og put i en skål sammen med mælken. Rør gæren ud i den lune blanding.
  • Pisk æg og sukker i blandingen.
  • Vend cocktailbær, appelsinsukat, rosiner og appelsinskal i skålen og tilføj også melet. 
  • Rør det hele godt sammen og ælt dejen færdig på et meldrysset bord. Dejen skal være fast og smidig, men må godt klistre lidt.
  • Form boller og put i et ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl med æg og drys med kanelsukker.
  • Bag 20-25 min ved 200 grader – til bollerne er gyldne og gennembagte.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*