Aftensmad, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Suppe, Vegetarretter

Blomkålssuppe med jordskokkechips

Cremet og lækker blomkålssuppe med tynde, sprøde blomkålschips på toppen – en super simpel, men virkelig lækker ret! Den milde, cremede suppe får fint modspil af salte, sprøde chips og et drys friske krydderurter. Chipsene er nemme og kan laves mens supper står og simrer.

En skøn ret til de kølige måneder og god til både hverdag og weekendhygge. Suppen kræver ikke så mange ingredienser og som kan være klar på bare 25 min.

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

25 min

Ingredienser

  • Suppe
  • 500 g blomkål

  • 300 g kartofler

  • 2 skalotteløg

  • 2 fed hvidløg

  • 8 dl hønsebouillon

  • 2 dl fløde

  • 1 tsk stødt muskatnød

  • Salt og peber

  • Jordskokkechips
  • 5 jordskokker

  • 1/2 dl olivenolie

  • groft salt og tørret timian

  • Desuden
  • 1 håndfuld frisk, hakket persille

Sådan gør du

  • Suppe
  • Del blomkålen i mindre buketter, hak løg og hvidløg groft, skræl og skær kartofler i grove tern og put det hele i gryden sammen med en god klat smør.
  • Steg alle grøntsagerne 3-4 min og tilføj så bouillonvandet, lidt salt, peber og muskatnød. Lad simre under låg 15 min, til grøntsagerne er møre.
  • Blend grøntsager og vand i gryden sammen til en cremet suppe og tilføj fløden – rør godt og smag til med salt og peber.
  • Jordskokkechips
  • I mens suppen simer, kan du lave jordskokkechipsene: skrub jordskokkerne og skær dem i meget tynde skiver. Vend dem i olie, salt og timian og spred dem ud i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir. Tilbered 10 min i ovn ved 200 grader.
  • Server suppen med jordskokkechips og persille på toppen 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*