Bagværk, Brød og boller, Efterår, Jul, Kager, Vinter

Nem og krydret ølkage

Her er en kage, som måske ikke ser ud af så meget, men som smager helt fantastisk!
Ølkage er den perfekte efterårs/vinterkage og ganske oplagt her til jul. Den er nemlig fyldt med mange af julens varmende krydderier, den er svampet indeni og med karameliseret overflade… hele huset dufter af jul, når den er i ovnen og den smager af barndom og vinterminder… 🤗
Jeg har tilføjet hakkede dadler og valnødder i min – det behøves ikk, men jeg syns det giver et skønt twist til den klassiske kage. Den kan spises som den er, eller du kan skære en skive og putte iskoldt smør på – det blir den kun bedre af! 😊
En simpel kage, der er utroloig nem at lave, men som virkelig overrasker 😊

Detaljer

Antal

1 kage/1 brød

Tilberedning

10 min

Bagetid

1 time<br>175 grader varmluft

Ingredienser

  • 450 g brun farin

  • 500 g hvedemel

  • 1 1/2 tsk. natron

  • 1 tsk bagepulver

  • 1½ tsk. stødt ingefær

  • 2 tsk. kanel

  • 1 tsk. stødt nellike

  • 1 tsk stødt kardemomme

  • 75 g tørrede dadler uden sten, finthakkede

  • 50 g valnøddekerner, hakkede

  • 3 1/2 dl mørk øl

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rør alle ingredienser sammen i en skål med håndmixer til en fin glat dej. 
  • Put dejen i en brødform beklædt med bagepapir og bag ca 1 time. Tjek ved at putte en tandstik i kagen; er den ren, når du trækker den ud, er kagen færdig.
  • Kan serveres lun, men smager også skøn afkølet og holder sig lækker 2-3 dage 🤗

Tags

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*