Simreret på menuen i disse kølige dage? Et forslag kunne være denne mørbradgryde med bacon, cocktailpølser, masser af grønt og en fyldig, cremet sovs med tomat og paprika.. 😍
Jeg elsker efteråret og vinteren med alle dets gryderetter… Der er bar noget fornøjeligt ved at stryge gennem køleskabet, tømme ud i resterne og trylle dem ned i en gryde, hvor de forvandles til lækre, smagfulde retter, der bar indbyder til hygge 😊
Denne her er med champignon, gulerødder, cocktailpølser og selvfølgelig det møreste mørbradkød – alt sammen serveret med ris og kålsalat. Er du mere til kartoffelmos, kan den snildt serveres med det i stedet!
Den er nem at lave og klar på godt en halv time 🤗
Detaljer
4 pers
30 min
Ingredienser
150 g bacon i tern
2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
300 g champignoner, skåret i skiver
350 g svinemørbrad, afpudset og skåret i tern
2 gulerødder, skåret i tern
150 g cocktailpølser
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tomatpuré
1 spsk paprika
1 tsk dijonsennep
2 1/2 dl fløde
2 1/2 dl svinebouillon
salt og peber
Sådan gør du
- Svits bacon i en gryde, til det er sprødt.
- Tilføj løg, hvidløg og champignon – steg til løgene er bløde og gennemsigtige.
- Tilføj mørbrad og steg med til kødet er brunet.
- Tilføj alle øvrige ingredienser og lad det hele simre 20-25 min.
- Smag til med salt og peber og servér med ris eller kartoffelmos og en god salat 😊

Inspiration til salaten? Her finder du nogle lækre og nemme kålsalater, som går perfekt til gryderetter: