Familiefavoritter, Jul

Æbleskiver med citron og kardemomme

Ingen december uden æbleskiver! Jeg er vild med de skønne små, luftige herligheder, som jo kan tilføjes lige præcis det smag, man ønsker. Disse her er med et strejf af vanille, kardemomme og citron – en kombi som bare klæder klassikeren utrolig godt! Æbleskiverne her er både bløde og luftige og vil være en fornøjelse på ethvert jule hygge bord 😊

Man skal ikke lade sig skræmme af det med, at lave æbleskiver. Dejen er rimelig ligetil, så det sværeste bliver, at få dem fine runde. Men tricket er, kun at vende dem en kvart omgang på panden, lige lade dem stege lidt, så der kommer skorpe på og så fylde mere dej ind i midten, evt. med en sprøjtepose eller en lille ske, og så først derefter vende dem helt rundt. Når du fylder midten med ekstra dej, undgår du, at falder sammen. 😊 Skulle de alligevel falde sammen, smager de stadig herligt i en lidt fladere udgave 😁

Detaljer

Antal

Ca. 20 stk

Tilberedning

30 min

Ingredienser

 • 3 æg

 • 125 g hvedemel

 • 1 1/2 spsk sukker

 • 2 dl kærnemælk

 • 1 spsk citronsaft

 • Et nip salt

 • 1 tsk kardemomme

 • 1 1/2 tsk vanillesukker

 • 1/2 tsk natron

 • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du

 • Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive.
 • I skålen med blommer putter du alle de resterende ingredienser og pisker godt sammen til en lind dej.
 • Vend forsigtigt æggehviderne i dejen. Æggehviderne sørger for, at æbleskiverne bliver luftige, derfor skal den luft du har pisket i hviderne, gerne bibeholdes, når du vender dem sammen med dejen.
 • Varm en æbleskivepande godt op, put en klat smør i hvert hul og fyld dem 2/3 dele op med dej. 
 • Når de har stegeskorpe, vender du forsigtigt kvart rundt (jeg bruger en tandstik til at vende med). Put lidt mere dej i midten, evt. med en sprøjtepose eller en lille ske, og steg 1 minuts tid mere, inden du vender endnu en kvart omgang og fylder mere dej i midten, hvis nødvendigt. Vend nu helt rundt og lad æbleskiverne stege gyldne og fine på alle sider. 
 • Servér med marmelade og flormelis. 🤗

Tags

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*