Aftensmad, Familiefavoritter, Mad i ovnen

Flødekartofler med jordskokker og ost

Traditionel dansk ovnmad på menuen i dag – dog med et twist af ekstra smag og selvfølgelig – ekstra grønt; flødekartofler med jordskokker og skalotteløg.

Jeg kan godt lide at prøve nye retter, men jeg eeelsker også helt traditionel dansk mad. Jeg prøver dog ofte lige at twiste dem lidt og gøre dem til mine egne, gerne med lidt ekstra grønt. Jeg kan nemlig godt lide at spise godt, men de klassiske retter er ikke altid super sunde – og det synes jeg egentlig, der skal være plads til… Til gengæld fylder jeg så lidt ekstra grønt ind hvor jeg kan, dog uden at gå på kompromis med smagen 😊


Og flødekartofler er jo som altid bar konge – men jordskokkerne tilføjer liiige en ekstra dimension til smagen… 😊 Og lidt ekstra vitaminer. Har desuden tilføjet lidt løg, rosmarin og en omgang revet ost for ekstra cremethed 😊
Det hele blandes i fadet og så i ovnen – 45 min efter er der serveret 😊

Vi serverede flødekartoflerne med et mørt og smagfuldt farsbrød svøbt i sprød skinke – det finder du opskriften på lige her. Men flødekartoflerne kan selvfølgelig serveres til lige præcis, hvad du synes 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

15 min

Ovntid

45 min

Ingredienser

 • 500 g kartofler

 • 300 g jordskokker

 • 2 skalotteløg

 • 2 tsk tørret rosmarin

 • 1 tsk salt

 • 1/2 tsk peber

 • 3 dl fløde

 • 1 tsk muskatnød

 • 75 g revet ost

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 200 grader.
 • Skræl kartofler og jordskokker og skær dem i skiver, put begge dele i et ovnfast fad.
 • Skær løgene i både og tilføj til fadet. Krydr med salt, peber og rosmarin.
 • Rør fløde sammen med revet ost og muskatnød og hæld i fadet.
 • Tilbered 45 min i ovnen og servér med et godt stykke kød. 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*