Dessert, Jul

Risalamande kage

December er lig med masser af julelækkerier! Mon du skal prøve kræfter med, den efterhånden, berømte risalamande kage…? Så får I den her i en virkelig skøn og ikke spor svær version, som både er pæn og smager fantastisk! 😊

Kagen består af helt klassiske smage: mandel/vanillebund, risalamande og kirsebærsovs… På toppen har jeg pyntet med hvid chokolade smørcreme 😍 Kagen er no bake og de forskellige elemetener udgør et tilsammen virkelig herligt mix, som vil klæde ethvert julebord!

Detaljer

Antal

1 kage, 8 pers

Tilberedning

1 time

Køletid

2 timer

Ingredienser

  • Bund (Ø20 cm)
  • 75 g vanillekranse

  • 75 g digestive kiks

  • 25 g mandler

  • 100 g smør

  • Risalamande creme
  • 6 blade husblas

  • 300 g færdig risengrød, afkølet

  • 100 g flødeost naturel

  • 100 g flormelis

  • 2 tsk vanillesukker

  • 2 tsk mandelaroma

  • 3 dl piskefløde

  • Kirsebærgele
  • 5 blade husblas

  • 500 g kirsebærsovs

  • Hvid chokoladecreme
  • 100 g blød smør, sturetemperatur

  • 200 g flormelis

  • 1 spsk vand

  • 1 tsk vanillesukker

  • 50 g hvid chokolade

Sådan gør du

  • Bund
  • Blend vanillekranse, digestive og mandler til små krummer.
  • Smelt smøren og rør godt sammen med krummerne. 
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast i siderne og fordel kiksemassen i bunden. Tryk godt ned til et jævnt og fast lag. Stil på køl mens du laver risalamande cremen.
  • Risalamandecreme
  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Rør risengrød sammen med flødeost, flormelis og vanillesukker.
  • Kram den opblødte husblas fri for vand og smelt den i en gryde sammen med mandelaromaen. Lad det køle ned til fingervarm og vend så lidt af risengrødblandingen i husblassen, så den køles helt ned. Vend derefter husblas massen over i resten af risengrøden.
  • Pisk fløden til en let skum og vend den i risengrøden.
  • Fordel blandingen jævnt på den afkølede bund. Stil på køl.
  • Kirsebærgele
  • Udblød husblassen i koldt vand. 
  • Kog sovsen op og stavblend den, så den blir jævn og fin. Kram husblasen fri for vand og put den i sovsen. Rør til husblas er smeltet.
  •  Hæld sovsen på din kage og stil den derefter tilbage på køl. Lad den køle en times tid til risalande creme og kirsebærgele er stivnet. Imens kan du lave chokoladecremen. 
  • Hvid chokoladecreme
  • Pisk smør, flormelis, vand og vanillesukker godt sammen til luftig creme.
  •  Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn og vend i cremen.
  • Nu kan du putte cremen i sprøjteposer og bruge forskellige tyl til at pynte din kage med. Du kan evt. også bruge lidt hakkede mandler og tørrede bær til at pynte med.
    Hvis chokoladecremen er for blød, kan du lige stille den på køl 10 minutters tid – så er den nemmere at arbejde med og holder bedre formen, når du trykker den ud af sprøjteposerne😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*