Aftensmad, Efterår, Simremad og gryderetter, Vinter

Krydret marokkansk kyllingegryde med stegte karryris

Kølige vinterdage indbyder til lunende gryderetter. Her får I en spændende marrokansk kyllingegryde med smæk på smagen, masser af grøntsager og den møreste kylling… 🙌🏻

Retten er vanvittigt velsmagende og suppleres perfekt af en omgang stegte ris med karry 😍
Kyllingegryden kan selvfølgelig også serveres med almindelige ris, men den stegte karry variant smager viiirkelig godt! Og kan laves mens kyllingegrydgn simrer – det må du ikk snyde dig selv for 🤗

Retten er nem at gå til og passer for det meste sig selv.. 😊
Kyllingegryden kan desuden bruges som fyld i tortillas, pizzabrød eller quesadillas.

Skøn efterårs – og vinterret som kan justeres i styrke og tilpasses til familien smag. 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

15 min

Simretid

25 min

Ingredienser

  • Kyllingegryde
  • 1 løg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 1 spsk olivenolie

  • 100 g champignon, renset og i skiver

  • 1/2 squash, i små tern

  • 1 chili, renset for kerner og hakket fint

  • 2 spsk paprika

  • 1 tsk oregano, tørret

  • 1 tsk timian, tørret

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 1/2 tsk kardemomme

  • 3 laurbærblade

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 dåse tomatpuré (af 140g)

  • 3 dl grøntsagsbouillon

  • 350 g kyllingefilet

  • salt og peber

  • Stegte karryris
  • 4 dl kogte ris

  • 1/2 dl olivenolie

  • 1 tsk karry

  • 1 æg

  • salt og peber

Sådan gør du


  • Kyllingegryde
  • Sauter løg og hvidløg i lidt olie til de er bløde og gyldne.
  • Tilsæt champignon, squash og chili skru op for varmen. Rør konstant i gryden til grøntsagerne er lækre og ristede, hvorefter paprika, oregano, timian, spidskommen, ingefær, kardemomme og laurbærblade tilsættes.
  • Rør godt rundt et minuts tid, så krydderierne “brændes af” og tilsæt derefter hakkede tomater, grøntsagsbouillon og tomatpure.
  • Kom kyllingefiletterne godt ned i retten, så de er dækket og lad det simre under låg i 20-25 minutter, til kyllingekødet er mørt.
  • Kyllingekødet kan herefter tages op af gryden og rives fra hinanden med to gafler (ala pulled chicken) eller skæres i tern.
    Kom derefter kylling tilbage i gryden og smag til med salt og peber.
  • Stegte karryris
  • Opvarm oliven på en pande og tilføj ris og karry. Rør godt sammen og lad stegte 5-6 min, rør undervejs.
  • Lav en fordybning i risene, slå ægget ud i “hullet” og pisk det godt ind i risene.
  • Steg yderligere et par min og smag til med salt og peber.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*