Aftensmad, Efterår, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Suppe, Vinter

Spicy kyllingesupper med nudler og grønt

Her får I en suuuuper velsmagende suppe med masser af kraft og smag – perfekt til kølige efterårs og vinterdage. I suppen er det møreste kyllingekød suppleret af nudler og masser af grønt og så er den smagt til med blandt andet kokosmælk, rød karrypasta, soya og lime – et mix der bare tager kegler og som på én gang er både mild og cremet, men med power på smagen.. uuuhm…! 😊


Som bonus er suppen virkelig nem at lave! Det hele puttes bar i gryden og simrer sammen og tager smag mens den skønneste duft spreder sig.


Styrken kan du justere efter hvor meget rød karrypasta der puttes i og er du meget til det stærke, kan du toppe med lidt chiliflager også 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

25 min

Ingredienser

  • 1 1/2 liter vand

  • 2 hønsebouillonterninger

  • 1 rødløg, finthakket

  • 2 gulerødder, skåret i små tern

  • 1 grøn peberfrugt, skåret i strimler

  • 4 blade spidskål, snittet fint

  • 250 g kyllingefilet

  • 400 ml kokosmælk (1 stor dåse)

  • 2 spsk rød karrypasta (mere for stærkere udgave)

  • 1 spsk tomatpuré

  • 1 1/2 spsk fiskesovs

  • 1-2 spsk soya

  • 1 -2 spsk limesaft

  • 125 g nudler

  • Topping
  • 1/2 dl sesamfrø

  • evt. 1 spsk chiliflager

Sådan gør du

  • Sæt vand til kogning sammen med bouillonterninger. 
  • Klargør alle grøntsager og skær kyllingekødet i tern eller strimler. 
  • Tilføj kylling og grønt til gryden sammen med alle øvrige ingredienser (undtagen nudler) og lad det hele simre 10 minutters tid – rør undervejs og smag til med karry, lime, soya osv.
  • Tilføj til sidst nudler og lad dem simre med en 5 minutters tid, til de ef møre.
  • Servér rygende varm med et drys sesamfrø og evt chiliflager 😍

Flere skønne kyllingesupper? Prøv disse!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*