Årh klatkager – det smager jo simpelthen bare fantastisk! Sødt og mildt og bare endnu bedre med lækker topping; her har jeg brugt flormelis og kirsebærsovs.
Kirsebærsovs kan vi nemt ha rester af her i juletiden og det smager altså lige så skønt på disse som på risalamande 😍 Og apropos rester er det jo helt oplagt at trylle en rest risengrød om til disse skønne små hapsere. Jeg har her lavet dem i en børnevenlig størrelse, og bruger dem både til morgenmad, mellemmåltid eller som en overraskelse i ungernes madpakker. Du kan også lave dem større og servere dem med noget helt andet, fx marmelade og sukker – uanset hvad smager de herligt og de er nemme at lave 😊
Detaljer
12 stk
15 min
Ingredienser
3 dl kold risengrød
1 æg
1/2 dl havregryn
1/2 dl mel
3/4 dl mælk
1 tsk vanillesukker
Smør til stegning
- Topping
Kirsebærsovs
Flormelis
Sådan gør du
- Rør alle ingredienser godt sammen og varm en pande op med smør.
- Placer små klatter dej på panden, 1 spsk dej pr styk og steg dem til de er gyldne og gennembagte. De kan vendes, når de ikke længere er flydende ovenpå.
- Servér med marmelade, kirsebærsovs, sirup og bær eller hvad du lige synes ☺️
