Familiefavoritter, Jul

Små klatkager med kirsebærsovs

Årh klatkager – det smager jo simpelthen bare fantastisk! Sødt og mildt og bare endnu bedre med lækker topping; her har jeg brugt flormelis og kirsebærsovs.

Kirsebærsovs kan vi nemt ha rester af her i juletiden og det smager altså lige så skønt på disse som på risalamande 😍 Og apropos rester er det jo helt oplagt at trylle en rest risengrød om til disse skønne små hapsere. Jeg har her lavet dem i en børnevenlig størrelse, og bruger dem både til morgenmad, mellemmåltid eller som en overraskelse i ungernes madpakker. Du kan også lave dem større og servere dem med noget helt andet, fx marmelade og sukker – uanset hvad smager de herligt og de er nemme at lave 😊

Detaljer

Antal

12 stk

Tilberedning

15 min

Ingredienser

  • 3 dl kold risengrød

  • 1 æg

  • 1/2 dl havregryn

  • 1/2 dl mel

  • 3/4 dl mælk

  • 1 tsk vanillesukker

  • Smør til stegning

  • Topping
  • Kirsebærsovs

  • Flormelis

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienser godt sammen og varm en pande op med smør.
  • Placer små klatter dej på panden, 1 spsk dej pr styk og steg dem til de er gyldne og gennembagte. De kan vendes, når de ikke længere er flydende ovenpå.
  • Servér med marmelade, kirsebærsovs, sirup og bær eller hvad du lige synes ☺️

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*