Aftensmad, Familiefavoritter, Jul, Mad i ovnen, Simremad og gryderetter

Risengrød lavet i ovn

Med præcis en måned til jul i dag, kan vi godt så småt gå i gang med julerierne! Jeg er totalt juleskruk i år – det som om vi alle har brug for lidt ekstra hygge, ikke sandt…? Så det har kriblet læææænge i fingrene for at komme igang med julelækkerier og julepynt. NU er vi der! Og jeg lægger ud med lidt af et lifehack; risengrød tilberedt i ovn. Jep! Det er muligt og betyder at du kan lave en risengrød, der passer sig selv i ovnen det meste af tiden, du slipper for at røre og ingenting brænder på – DET er smart! Jeg skal gerne indrømme, at der allerede er lavet risengrød en del gange i år, efter jeg fandt ud af det her!

Risengrøden her smager præcis som vi kender den, og tar en lille time fra start til slut – kun 15 min af det, er reel røretid, resten af tiden kan du slænge dig i sofaen med ungerne eller ordne lektierne 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

15 min

Ovntid

40 min

Ingredienser

  • 300 g grødris

  • 6 dl vand

  • 1/2 tsk salt

  • 1 tsk vanillesukker

  • 12 dl mælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
  • Put grødris og vand i en gryde og kog det op 5 minutters tid. Tilsæt salt, vanillesukker og mælk og kog yderligere 10 min under omrøring.
  • Put låg på gryden og sæt den i ovnen, hvor den koger videre 35-45 min. Tjek efter de første 35 min om den er som du ønsker; er den for tyk så tilsæt mere mælk og er den for tynd så lad den stå i ovnen lidt længere.
  • Når grøden er tilpas serverer du med kanelsukker og smør 😍

Har du grød til overs, så tryl det til lækker risalamande eller måske disse skønne klatkager.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*