Aftensmad, Familiefavoritter, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter

Klassisk boller i karry

En elskelig klassiker uden så mange dikkedarer, men super nemt, hurtigt og lækkert. Boller i karry er og bliver et hit – både hos store og små.
Her får I opskriften som vi laver den herhjemme; møre, hjemmelavede kødboller, cremet karrysovs og de hvideste ris, jeg kan finde – det skal bare til sådan en omgang, ikke sandt…?

En elskelig og oplagt hverdagsklassiker, der kan være klar på 30 min 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • Kødboller
  • 500 g hakket kalv/gris

  • 1 løg, finthakket

  • 1 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 1/2 dl havregryn

  • 1 æg

  • 8 dl svinebouillon

  • Karrysovs
  • 50 g smør

  • 1 1/2 spsk karry (mindre, hvis den er stærk)

  • 1 tsk gurkemeje

  • 1 tsk gurkemeje

  • 6 dl hønsebouillon

  • 2 dl mælk

  • 1 spsk mild mangochutney

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • Desuden
  • 2 poser ris/4 dl ris

Sådan gør du

    Sådan gør du

    • Kødboller
    • Sæt bouillonen til kogning.
    • Sæt også ris til kogning i en anden gryde.
    • Rør alle ingredienser til farsen sammen og form små kødboller. Put dem i det kogende bouillonvand og lad dem koge 5 minutters tid. 
    • Hæld vandet fra kødbollerne, men gem vandet.
    • Karrysovs
    • Smelt smør i gryden og rør karry og gurkemeje i. Rør også melet i og rør godt sammen. 
    • Tilføj boullionvandet under omrøring. Rør derefter mælken i. Tilføj mangochutney, salt og peber og smag sovsen til. 
    • Hæld kødbollerne i og lad simre 5 minutters mere.
    • Smag til og servér med ris og lidt persille ☺️

    Leave a Comment

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    *