En elskelig klassiker uden så mange dikkedarer, men super nemt, hurtigt og lækkert. Boller i karry er og bliver et hit – både hos store og små.
Her får I opskriften som vi laver den herhjemme; møre, hjemmelavede kødboller, cremet karrysovs og de hvideste ris, jeg kan finde – det skal bare til sådan en omgang, ikke sandt…?
En elskelig og oplagt hverdagsklassiker, der kan være klar på 30 min 😊
Detaljer
4 pers
30 min
Ingredienser
- Kødboller
500 g hakket kalv/gris
1 løg, finthakket
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
1/2 dl havregryn
1 æg
8 dl svinebouillon
- Karrysovs
50 g smør
1 1/2 spsk karry (mindre, hvis den er stærk)
1 tsk gurkemeje
1 tsk gurkemeje
6 dl hønsebouillon
2 dl mælk
1 spsk mild mangochutney
1 tsk salt
1/2 tsk peber
- Desuden
2 poser ris/4 dl ris
Sådan gør du
- Kødboller
- Sæt bouillonen til kogning.
- Sæt også ris til kogning i en anden gryde.
- Rør alle ingredienser til farsen sammen og form små kødboller. Put dem i det kogende bouillonvand og lad dem koge 5 minutters tid.
- Hæld vandet fra kødbollerne, men gem vandet.
- Karrysovs
- Smelt smør i gryden og rør karry og gurkemeje i. Rør også melet i og rør godt sammen.
- Tilføj boullionvandet under omrøring. Rør derefter mælken i. Tilføj mangochutney, salt og peber og smag sovsen til.
- Hæld kødbollerne i og lad simre 5 minutters mere.
- Smag til og servér med ris og lidt persille ☺️
