Dessert, Efterår, Familiefavoritter, Kager

Klassisk æblekage de luxe

Årh sådan en gammeldags æblekage – der er bar noget super hjemligt og velkendt over sådan en… Jeg selv har ihvertfald fået det utallige gange som barn, både i min mormor og mors køkken… 😊

For nylig prøvede jeg kræfter med min egen version af klassikeren’; jeg har lavet den rimelig klassisk, bar tilføjet lidt cremefraiche til fløden – syren klæder den søde kage rigtig godt og cremen blir mere – ja.. cremet 😄


Makronerne er mixet med lidt brun farin, det går nemlig bar rigtig godt til de syrlige æbler… Så.. helt som vi kender det – men med et de luxe mix mellem sødt, syrligt, knas og cremet… 🤗

Detaljer

Antal

6 pers

Kogetid

15 min

Øvrig tilberedning

10 min

Ingredienser

  • 1 1/2 kg æbler – gerne syrlige

  • 1 1/2 dl sukker

  • 2 tsk vanillesukker

  • 1/2 dl vand

  • 200 g makroner

  • 2 spsk brun farin

  • 2 1/2 dl fløde

  • 1 dl cremefraiche

  • 1 1/2 spsk flormelis

  • 1 tsk vanillesukker

Sådan gør du

  • Skræl og skær æblerne i grove tern. Put dem i en gryde sammen med sukker, vanillesukker og vand – lad simre 15 min under låg og køl derefter af.
  • Knus makronerne let og rør dem sammen med brun farin.
  • Pisk fløden til en let flødeskum og vend cremefraiche, flormelis og vanillesukker i. 
  • Læg lag af makroner, æblegrød og flødeskum i en skål – server med det samme eller i morgen 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*