Årh sådan en gammeldags æblekage – der er bar noget super hjemligt og velkendt over sådan en… Jeg selv har ihvertfald fået det utallige gange som barn, både i min mormor og mors køkken… 😊
For nylig prøvede jeg kræfter med min egen version af klassikeren’; jeg har lavet den rimelig klassisk, bar tilføjet lidt cremefraiche til fløden – syren klæder den søde kage rigtig godt og cremen blir mere – ja.. cremet 😄
Makronerne er mixet med lidt brun farin, det går nemlig bar rigtig godt til de syrlige æbler… Så.. helt som vi kender det – men med et de luxe mix mellem sødt, syrligt, knas og cremet… 🤗
Detaljer
6 pers
15 min
10 min
Ingredienser
1 1/2 kg æbler – gerne syrlige
1 1/2 dl sukker
2 tsk vanillesukker
1/2 dl vand
200 g makroner
2 spsk brun farin
2 1/2 dl fløde
1 dl cremefraiche
1 1/2 spsk flormelis
1 tsk vanillesukker
Sådan gør du
- Skræl og skær æblerne i grove tern. Put dem i en gryde sammen med sukker, vanillesukker og vand – lad simre 15 min under låg og køl derefter af.
- Knus makronerne let og rør dem sammen med brun farin.
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend cremefraiche, flormelis og vanillesukker i.
- Læg lag af makroner, æblegrød og flødeskum i en skål – server med det samme eller i morgen 😊
