En skøn blommetærte har set dagens lys; svampet bund, bagte blommer og knasende sprød top. 😊
Bunden er nærmest konfektagtig, blommerne på én gang søde og syrlige og toppen lavet af en sprød nødde/mandel crumble 😍
Kagen er nem at gå til og smager godt som den er eller evt med cremefraiche eller vanillecreme til 😊
Detaljer
4 – 6 pers
10 min
45 min
Ingredienser
- Bund
85 g blød smør
1 dl sukker
1 1/2 tsk vanillesukker
2 æg
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 1/2 dl creme fraiche
6-7 blommer
2 spsk sukker
- Nøddecrumble
1/2 dl mandler
1/2 dl valnødder
2 spsk rørsukker
1/2 dl hvedemel
25 g blød smør
Sådan gør du
- Bund
- Tænd ovnen på 175 grader
- Rør smør, sukker og vanillesukker blødt og cremet.
- Rør æggene i et ad gangen – rør et lille minut mellem hver.
- Put mel, bagepulver og cremefraiche i dejen og vend godt sammen. Kom dejen i et ovnfast fad (ca. 20x20cm), smurt eller med bagepapir.
- Skær blommerne i skiver, vend dem i sukkeret og fordel dem på dejen.
- Crumble
- Hak nødder og mandler groft og rør sammen med øvrige ingredienser – så du får en krumme agtig crumble.
- Fordel den ovenpå blommerne og bag kagen ca. 45 min i ovnen.
- Servér med cremefriache eller vanilleis 😊
