Bagværk, Dessert, Efterår, Kager

Blommetærte med nøddecrumble


En skøn blommetærte har set dagens lys; svampet bund, bagte blommer og knasende sprød top. 😊
Bunden er nærmest konfektagtig, blommerne på én gang søde og syrlige og toppen lavet af en sprød nødde/mandel crumble 😍
Kagen er nem at gå til og smager godt som den er eller evt med cremefraiche eller vanillecreme til 😊

Detaljer

Antal

4 – 6 pers

Forberedelse

10 min

Ovntid

45 min

Ingredienser

  • Bund
  • 85 g blød smør

  • 1 dl sukker

  • 1 1/2 tsk vanillesukker

  • 2 æg

  • 3 dl hvedemel

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 1/2 dl creme fraiche

  • 6-7 blommer

  • 2 spsk sukker

  • Nøddecrumble
  • 1/2 dl mandler

  • 1/2 dl valnødder

  • 2 spsk rørsukker

  • 1/2 dl hvedemel

  • 25 g blød smør

Sådan gør du

  • Bund
  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Rør smør, sukker og vanillesukker blødt og cremet.
  • Rør æggene i et ad gangen – rør et lille minut mellem hver.
  • Put mel, bagepulver og cremefraiche i dejen og vend godt sammen. Kom dejen i et ovnfast fad (ca. 20x20cm), smurt eller med bagepapir.
  • Skær blommerne i skiver, vend dem i sukkeret og fordel dem på dejen.
  • Crumble
  • Hak nødder og mandler groft og rør sammen med øvrige ingredienser – så du får en krumme agtig crumble.
  • Fordel den ovenpå blommerne og bag kagen ca. 45 min i ovnen.
  • Servér med cremefriache eller vanilleis 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*