Morgenmad

Tortilla med skinke, ost og spejlæg

En virkelig lækker morgenmads tortilla fyldt med gode sager og så bare tilberedt på panden – simpelt og godt! Denne her er med spinat, skinke, ost og et spejlæg på toppen; sprød udenpå og smovset indeni – virkelig godt og helt perfekt hverdags luksus på nul komma fem.

Varianten her er selvfølgelig oplagt som morgenmad, men kunne nu også godt gå som en frokost eller let aftensmad – eller fyldes med noget helt andet, hvis man mere er til det. Dog ville jeg nok sørge for en eller anden for for ost, da det altså bar sørger for cremet lækkerhed, som står perfekt til det sprøde ydre. 😊

Fremgangsmåden er nem; put tortillaen på panden med en klat smør, put det ønskede fyld i og fold siderne ind over – sæt dem evt lige fast med en tændstik til fyldet har “sat sig”- og så er det bare at stege til ægget har den konsistens du ønsker – lynhurtig, lækker luksus på 10 min 😊

Detaljer

Antal

1 pers

Tilberedning

10 min

Ingredienser

 • 1 tortilla

 • lidt smør til panden

 • 1 håndfuld frisk spinat

 • 50 g revet ost

 • 75 g skinkestrimler

 • 1 æg

 • friskkværnet salt og peber

 • 1 spsk hakket purløg

Sådan gør du

 • Smelt smørret på panden og læg tortillaen på panden. 
 •  Fordel spinaten på tortillaen og spred ost og skinke ud oven på.
 • Lav en lille fordybning og slå et æg ud i hullet.
 •  Fold siderne lidt ind over fyldet – sæt evt lige en tandstik i hvert hjørne, så den forbliver foldet sammen.
 • Sæt låg på panden og lad tortillaen stege ved lav varme 5-7 min, til ægget er som du ønsker 😊
 • Tag af varmen og top med krydderier og purløg, servér 👌🏻

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*