Efterår er lig med masser af skønne gryderetter… 😍
I dag blev det til denne her krydrede oksegryde med bacon, bønner og rosmarin 👌🏻 Kødet er mørt og lækkert og sovsen er cremet og smagfuld, lavet med blandt andet fløde, tomat og champignoner. Mums en powerful kombi! 😊
Det hele er serveret med grove ris og en simpel salat… 😊 Det kunne fx være denne hverdagssalat.
Nemt, lækkert og klar på en halv time! 😊
Detaljer
4 pers
25 min
Ingredienser
4 dl (brune) ris
150g bacon i tern
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
200 g champignoner, skåret i skiver
400 g oksekød i strimler el. tern
1 lille dåse tomatpuré
3 dl vand
1 okseboullion terning
2 dl fløde
1 – 2 spsk sød paprika (smag til)
1-2 stængler frisk rosmarin
salt og peber
Sådan gør du
- Sæt risene til kogning i let saltet vand.
- Sprødsteg bacon på en pande og læg det derefter til side.
- På samme pande svitses løg og hvidløg til løgene blir klare. Tilføj champignon og steg med til de bruner let.
- Tilføj kødet til panden og lad det brune.
- Put tomatpuré, vand, bouillonterning, fløde, rosmarin og krydderier på panden og rør godt sammen. Lad simre 5 minutters tid.
- Put bacon tilbage i panden og tilføj også bønnerne. Lad simre et par minutter og smag til.
- Server med ris og evt en salat 😊
