Aftensmad, Efterår, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Vinter

Krydret oksegryde med bønner og bacon

Efterår er lig med masser af skønne gryderetter… 😍
I dag blev det til denne her krydrede oksegryde med bacon, bønner og rosmarin 👌🏻 Kødet er mørt og lækkert og sovsen er cremet og smagfuld, lavet med blandt andet fløde, tomat og champignoner. Mums en powerful kombi! 😊

Det hele er serveret med grove ris og en simpel salat… 😊 Det kunne fx være denne hverdagssalat.

Nemt, lækkert og klar på en halv time! 😊

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

25 min

Ingredienser

  • 4 dl (brune) ris

  • 150g bacon i tern

  • 1 løg, finthakket

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 200 g champignoner, skåret i skiver

  • 400 g oksekød i strimler el. tern

  • 1 lille dåse tomatpuré

  • 3 dl vand

  • 1 okseboullion terning

  • 2 dl fløde

  • 1 – 2 spsk sød paprika (smag til)

  • 1-2 stængler frisk rosmarin

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Sæt risene til kogning i let saltet vand.
  • Sprødsteg bacon på en pande og læg det derefter til side.
  • På samme pande svitses løg og hvidløg til løgene blir klare. Tilføj champignon og steg med til de bruner let.
  • Tilføj kødet til panden og lad det brune.
  • Put tomatpuré, vand, bouillonterning, fløde, rosmarin og krydderier på panden og rør godt sammen. Lad simre 5 minutters tid.
  • Put bacon tilbage i panden og tilføj også bønnerne. Lad simre et par minutter og smag til.
  • Server med ris og evt en salat 😊

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*