Herlig, krydret efterårsgrød med bagte blommer, cremet dulce de leche og knasende granola… Sødt og syrligt i skøn forening på toppen af en smagfuld grød – tilsammen både sundt og mættende… 😊
Karamellen klæder de let syrlige blommer rigtig godt og granolaen sørger for lidt bid.
Blommerne er bagt i ovnen (det kan evt gøres mens morgenrutinerne klares) og resten er klar på få minutter… en fin og lunende start på dagen… 😊
Karamellen købes færdiglavet. Det kaldes dulce de leche eller karamelliseret mælk og kan købes klar til brug i velassorterede supermarkeder. Findes som regel ved mel, sukker og andre bageartikler 😊
Detaljer
2 pers
10 min
20 min
Ingredienser
- Bagte blommer
4 blommer
1 spsk rørsukker
1 tsk kanel
- Havregrød
2 dl havregryn.
2 dl vand
1 dl mælk
1 nip salt
1/2 spsk sukker
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk kardemomme
- Topping
2 spsk dulce de lech
1/2 dl granola
1 frisk blomme
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær blommer i skiver og læg i ovnfast fad. Drys med sukker og kanel og vend sammen. Bag 20 min i ovnen.
- Rør alle ingredienser til grøden sammen i en gryde og kog ved middel varme til passende konsistens.
- Top grøden med blommer, karamel og granola 😊
Du kan købe din granola færdig, men skulle du ha lyst, er det faktisk ikke så svært at lave selv. Her er et par gide bud:
Mere havregrød? Her er lidt inspiration!